Omrop Fryslân het vaakst genomineerd voor NL-Awards

23 feb 2017 - 12:28

Omrop Fryslân is in zes van de zeven categorieën genomineerd voor een NL-Award. De Omrop heeft daarmee de meeste nominaties in de wacht gesleept. De NL-Awards zijn de jaarlijkse prijzen voor producties van de regionale omroepen. De categorieën waarin de Omrop een kans maakt om te winnen zijn: ‘Duiding’, ‘Beste TV-programma’, ‘Beste radioprogramma’, ‘Beste Online-project, ‘Documentaire’ en ‘Vernieuwend’.

In de categorie ‘Duiding’ is Omrop Fryslân genomineerd met ‘Mohamed’, een serie reportages van Simone Scheffer over de Syrische familie Haj Ali die in september 2015, na een lange reis, in de crisisopvang van Harlingen terechtkwam. De verslaggever volgde een jaar lang hun pad door Noord-Nederland.

Het kinderprogramma ‘Kening Hert & Harry Hazze’ is genomineerd in de categorie ‘Beste TV-programma’ met de aflevering ‘De Do is Dea’ (De duif is Dood). Kening Hert & Harry Hazze wordt uitgevoerd met poppen en acteurs en is bedoeld voor kinderen uit groep 1 en 2 van het basisonderwijs. De aflevering is uitgezonden in het kader van de Nationale Dodenherdenking.

In de categorie ‘Beste radioprogramma’ is de radiodocumentaire ‘Burn-out by jongeren’ van Annagreet Miedema genomineerd. Hoe komt het dat steeds meer jongeren een burn-out krijgen? In deze documentaire vertelt Annagreet, twee jaar nadat zij een burn-out kreeg, haar persoonlijke verhaal.

Bij de nominaties voor ‘Beste Online-project’ is ‘De Camper’ een van de genomineerden. De camper reed de afgelopen zomer zeven weken lang, zeven dagen per week door de provincie. Elke dag kregen twee crossmediale verslaggevers ‘s ochtends te horen waar ze die dag heen zouden gaan en wat ze zouden doen.

‘It Swarte Goud’ (Het Zwarte Goud) is genomineerd in de categorie ‘Documentaire’. It Swarte Goud is een serie documentaires over de betekenis van het Friese paard als exportproduct, maar ook als symbool van de Friese identiteit. In het voorjaar van 2016 werd dit ras officieel uitverkoren tot mooiste paard van de wereld.

De laatste nominatie is voor de programmaserie ‘Fiel de Nacht’ (Voel de Nacht). Presentator Bart Kingma ontvangt daarin op een prachtige locatie op Vlieland vijf gasten (bekende Friezen). Hij brengt de nacht met ze door in een mobiele studio op een zandplaat en hun gesprekken werden 9 uur lang live gestreamd.

De NL-Awards zijn een initiatief van Stichting ROOS, om de kwalitatief hoogstaande producties van publieke, regionale omroepen meer onder de aandacht te brengen. De NL-Awards worden bekendgemaakt en uitgereikt op woensdag 22 maart tijdens de ROOS-dagen.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.

(Advertentie)