Omrop Fryslân herdenkt en viert

29 apr 2016 - 17:12

Woensdag 4 mei en donderdag 5 mei staat Nederland stil bij de oorlog van 71 jaar geleden. Herdenken doen wij op woensdag 4 mei met de Dodenherdenking in de Prinsentuin, op radio en televisie wordt rechtstreeks verslag gedaan. Een dag later, op donderdag 5 mei, viert Omrop Fryslân de bevrijding met een eigen podium met live muziek op het ‘Befrijdingsfestival’ en verslaggeving van de grote verscheidenheid aan bevrijdingsactiviteiten.

De Dodenherdenking op woensdag 4 mei in Leeuwarden begint om 19.30 uur. In de aanloop naar de herdenking zendt Omrop Fryslân Radio vanaf 19.00 uur een programma met aangepaste muziek uit. Om 19.30 uur schakelen radio en televisie over naar de Prinsentuin. De presentatie daar is in handen van Omrop Fryslân presentator Eric Ennema. Voorafgaand aan de herdenking houdt hij interviews met ambassadeur van de vrijheid Piter Wilkens, een in Leeuwarden opgevangen vluchteling en een Canadese oud-veteraan.

 Omrop Fryslân Radio heeft op donderdag 5 mei volop aandacht voor alle activiteiten rondom Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag in de Friese hoofdstad. Zo wordt er verslag gedaan van het bevrijdingsfestival in het centrum van Leeuwarden en de bloemetjesmarkt. Verder is er ook een selectie van de optredens op het Noardewyn-podium op de radio te horen. Met het kaatsen in Tzummarum wordt ook de sport niet vergeten op 5 mei.

Bevrijdingsdag gaat natuurlijk niet voorbij zonder het feestje op het Noardewyn-muziekpodium aan de kop van De Grienewei/De Wissesdwinger. Ook dit jaar heeft presentator Willem de Vries weer een aantal top-acts uitgenodigd, waaronder Twarres, De Hûnekop en De Doelleazen. Een bijzonder optreden komt van New Life, een koor van Syrische vluchtelingen. Het programma is van 13.00 tot 16.00 uur live te volgen op Omrop Fryslân Televisie, op het festival spelen De Doelleazen nog wat langer door. ‘s Avonds is een compilatie van het programma te zien om 17.10 uur en daarna vanaf 18.20 uur ieder uur. Kijk voor meer informatie over het Noardewyn-podium en het ‘Befrijdingsfestival’ op: www.omropfryslan.nl/befrijingsfestival en www.befrijdingsfestivalfryslan.nl.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Kommunikaasje van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(Advertentie)