Omrop Fryslân herdenkt en viert

29 apr 2015 - 15:38

4 en 5 mei op Omrop Fryslân Radio, Televisie en Internet

De Dodenherdenking en het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden zijn ook dit jaar weer live te volgen bij Omrop Fryslân. Maandag 4 mei wordt op radio en televisie rechtstreeks verslag gedaan van de dodenherdenking op het Zaailand. Op dinsdag 5 mei viert Omrop Fryslân vervolgens zeventig jaar bevrijding met live verslaggeving van het grote aantal bevrijdingsactiviteiten.

De Dodenherdenking op maandag 4 mei in Leeuwarden en daarmee ook de uitzendingen op radio en televisie beginnen om 19.30 uur. In de aanloop naar de herdenking zendt Omrop Fryslân Radio vanaf 19.00 uur een programma met aangepaste muziek uit. Om 19.30 uur schakelen radio en televisie live over naar het Zaailand. Vanaf 21.00 is de herdenkingsmuziek ‘as it stil west hat’van Gerrit Breteler live te volgen via de internetzender Omroplive.nl.

In de week voor Bevrijdingsdag zendt Omrop Fryslân al filmpjes uit van de persoonlijke bevrijdingsverhalen van mensen en op dinsdag 5 mei is Omrop Fryslân live bij het Bevrijdingsfestival in de Friese hoofdstad. ’s Ochtends wordt er verslag gedaan op radio en internet van onder andere het Victory-bevrijdingskamp in de Prinsentuin en het bevrijdingsontbijt met ouderen in De Harmonie. ’s Middags gaat Geert van Tuinen mee op een van de routes van de bevrijdingsritten waar 250 oude oorlogsvoertuigen aan meedoen en doet René Koster live verslag van de activiteiten in de stad. Femke de Walle presenteert die dag Geert yn de Middei rechtstreeks vanuit de Prinsentuin met live muziek van het Noardewyn-podium. De optredens op dat podium zijn van 13.00 tot 16.00 uur ook live te zien op televisie. Daarna is tussen 16.00 en 18.00 uur het programma op het Zaailand live te volgen op televisie met onder andere het defilé met Canadese veteranen, interviews met deze Canadese veteranen en reportages van de dag.

Het Noardewyn-muziekpodium heeft voor de achtste keer een plek op het Befrijdingsfestival. Maar liefst elf verschillende artiesten en bands zullen daar optreden. DJ Willem Wâldpyk opent het programma. Daarna komen onder anderen Dubbel Accoord & Country Wytske, The Given Horse en De Boodschappers van het Algemene Nut voorbij. Als afsluiting zullen de Doelleazen er net als vorig jaar weer een feestje van maken. De presentatie van het programma is in handen van Willem de Vries. Iedereen is welkom om mee te feesten bij het podium aan de kop van De Groene weg/ De Wissesdwinger. Het programma duurt van 12.30 tot 17.00 uur. Het volledige programma op het Noardewyn-podium en het Bevrijdingsfestival is te vinden op www.omropfryslan.nl/befrijingsfestival en www.befrijdingsfestivalfryslan.nl.

4 en 5 mei live bij Omrop Fryslân
Maandag 4 mei: vanaf 19.30 uur op radio, televisie en internet.
Dinsdag 5 mei: de hele dag op Omrop Fryslân Radio, Televisie en Internet.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Kommunikaasje van Omrop Fryslân: 058 299 7876 / 06 1423 9834.

(advertinsje)