Omrop Fryslân genomineerd voor een NL Award

14 mrt 2018 - 11:19

Omrop Fryslân is in de categorie 'Beste radioprogramma' genomineerd voor een NL Award. De nominatie is voor de serie 'Ferhalen fan it Waad' van het programma Buro de Vries. De NL Awards zijn de jaarlijkse prijzen voor producties van de regionale omroepen. De prijzen worden uitgereikt op woensdag 4 april op het NL Media Event.

De jury heeft één aflevering, over wadlopen, beluisterd en heeft de serie genomineerd. In de serie gaan programmamakers op zoek naar de liefde voor het Wad. Het natuurgebied raakt iedereen, maar waarom, hoe en wanneer? Antwoord op die vragen vinden de programmamakers in persoonlijke verhalen en door zelf te ondervinden wat er te beleven valt op het Wad.

Programmamaker Geartsje de Vries is erg blij met de nominatie: "Ik fyn dit echt in wurdearring foar it âlderwetske radiomeitsjen. Ik sis altyd tsjin minsken: 'Doch dyn eagen mar ticht en lit dyn eigen fantasy gean.' Ik fyn it wichtich om byldzjend radio te meitsjen en dat is wat wy mei dizze searje ek echt dien hawwe. Mei de reportaazje oer it waadrinnen haw ik fan begjin oant ein ferteld wat ik die en seach. Dit is in moaie wurdearring foar ús hiele team."

De NL Awards zijn een initiatief van Stichting RPO, om de kwalitatief hoogstaande producties van publieke, regionale omroepen meer onder de aandacht te brengen. De
NL Awards worden uitgereikt op woensdag 4 april op het NL Media Event.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.

(advertinsje)