Omrop Fryslân fris van start in het nieuwe televisieseizoen

09 sep 2016 - 14:42

Nieuwe programma’s, vertrouwde en nieuwe gezichten, een nieuw decor en bekende elementen: op maandag 12 september begint Omrop Fryslân met het nieuwe televisie seizoen. De grootste verandering in deze nieuwe programmering is het dagelijkse tv-magazine Fryslân Hjoed, dat elke doordeweekse dag vanaf 17.00 uur, ieder uur is te zien.

‘’Het nieuwe programma Fryslân Hjoed sluit aan bij de huidige tijd, waarin het nieuws steeds sneller bij het publiek aankomt. Wat in die snelheid vaak ontbreekt zijn zaken als achtergrond, diepgang en duiding. Dat is wat we met Fryslân Hjoed toe gaan voegen voor ons publiek’’, zei hoofdredacteur Klaas Geert Bakker op de presentatie van de nieuwe programmering afgelopen donderdag.

Na Fryslân Hjoed volgt elke dag It Waar, Hea! en het kinderprogramma. De uren daarna is er op dat tijdstip, om 18.45 uur, elke dag een ander programma, zoals volgt:

Maandag: Us dieretún
AquaZoo is het afgelopen jaar flink uitgebreid en het park onderging ook meteen een stevige opknapbeurt. Omrop Fryslân volgt de vernieuwingen op de voet in Us dieretún.

Dinsdag: It Polytburo
In het nieuwe politieke televisieprogramma It Polytburo voelen presentatoren Andries Bakker en Eric Ennema elke week een (Friese) politicus aan de tand over een actueel onderwerp.

Woensdag: Weromrop.tv
Weromrop.tv: het video-archief van Omrop Fryslân. In het programma zijn beelden van Omrop Fryslân Televisie te zien uit de periode 1985-2005. Het video-archief is ook 24 uren per dag online te bekijken op Weromrop.nl.

Donderdag: Stille skatten
Presentatrice Miranda Werkman gaat voor het nieuwe programma Stille skatten bij Friese musea langs om in de kelder en op zolder rond te snuffelen. Verstopt tussen oud papier, stof en andere spullen liggen schatten te wachten om te worden ontdekt.

Vrijdag: Fryslân Hjoed sport
De vrijdageditie van Fryslân Hjoed duurt tien minuten langer dan op andere dagen. In deze vrijdageditie is er, naast het laatste nieuws, vooral veel aandacht voor sport.

Meer informatie over de nieuwe televisieprogrammering is te vinden op: Omropfryslan.nl/nij.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân via mk@omropfryslan.nl of telefonisch via 058 299 7876.

(Advertentie)