Omrop Fryslân en NH Media volgen verbouwing Afsluitdijk

12 jun 2019 - 15:41

De komende vier jaar ondergaat de Afsluitdijk een flinke verbouwing. De iconische dijk wordt versterkt en verhoogd om Nederland ook in de toekomst te beschermen tegen het zeewater. De regionale omroepen NH Media en Omrop Fryslân gaan de werkzaamheden volgen en het verhaal vertellen van de Afsluitdijk. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Rijkswaterstaat en projectbureau De Nieuwe Afsluitdijk.

In 32 reportages, evenveel als het aantal kilometers van de Afsluitdijk, wordt het verhaal van dit iconische bouwwerk verteld. Door de ogen van de mensen die elke dag met de dijk te maken hebben. Mensen die er wonen, werken, recreëren of elke dag gebruik van maken. Voor hen is de Afsluitdijk meer dan alleen 32 kilometer asfalt.

Unieke samenwerking
Alle partijen kijken uit naar de unieke samenwerking. Douwe Boersma van Omrop Fryslân: "Verhalen vertellen zit bij ons als regionale omroepen in het DNA. De mensen in de reportages laten zien hoe belangrijk de Afsluitdijk voor ons is." De reportages zijn te zien op alle kanalen van de beide regionale omroepen. Naast de persoonlijke verhalen over de Afsluitdijk zal er ook veel aandacht zijn voor de baanbrekende innovaties en technieken. Jacky de Vries van NH Media: "Mooi om op deze manier samen te werken en volop aandacht te besteden aan zo'n immens project." Margo van Staveren van Rijkswaterstaat: "We werken graag mee aan dit project van Omrop Fryslân en NH Media. Op deze manier kunnen wij als Rijkswaterstaat laten zien waar we mee bezig zijn, wat het belang is van een sterke Afsluitdijk en waarom je als gebruiker van de dijk iets langer onderweg bent." Tjalling Dijkstra van projectbureau De Nieuwe Afsluitdijk: "De huidige werkzaamheden aan de Afsluitdijk zijn bijna net zo interessant als de aanleg. Het is daarom mooi dat we met de regionale omroepen op een eigentijdse manier de plannen en de betekenis van de Afsluitdijk vastleggen, net als de Polygoon-Journaals destijds."

Gigantische klus
Naast het verhogen en versterken van de dijk, komen er extra spuisluizen en gemalen en wordt de veiligheid van de weg verbeterd. Ook wordt er een vismigratierivier aangelegd en zijn er verschillende initiatieven voor innovatieve en duurzame energievormen. Al met al een gigantische klus waar heel veel mensen de komende jaren aan werken. Mensen en werkzaamheden die gevolgd worden in de reportages van NH Media en Omrop Fryslân. De reportages worden ook verwerkt tot een compilatie, die bij de voltooiing van de werkzaamheden wordt uitgezonden door beide regionale omroepen.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876 en Mark Pier, manager concepten en projecten NH Media/AT5: 06 54 604 779, mark.pier@nhmedia.nl.

(advertinsje)