Omrop Fryslân en de Verkiezingen

12 mrt 2015 - 11:12

De verkiezingen voor Provinciale Staten en het Waterschap zijn bij Omrop Fryslân uitgebreid te volgen in verschillende speciale programma’s.

In dei op it wetter, zondag 15 maart van 08.00 tot 18.00 uur live op Omrop Fryslân Radio en Televisie en Omroplive.nl
De programma’s komen uit de mobiele studio, die op de dijk van het Woudagemaal in Lemmer staat. Alles staat in het teken van water. Met gasten in de studio en verslaggevers die door de provincie trekken langs sluizen, dijken, waterzuiveringen en het Wad. Aan tafel in de studio bijzondere gasten en speed-dates met lijsttrekkers van de waterschapverkiezingen. In Buro de Vries discussie over Friese waterzaken. De (water)dromen van de Friezen kunnen de hele dag via de social media ingestuurd worden.

Dreamen foar Fryslân en het Ferkiezingsdebat, dinsdag 17 maart om 18.15 uur live op Omrop Fryslân Televisie
Het Verkiezingsdebat wordt georganiseerd door Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant. Dit debat met de lijsttrekkers van de partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen is live te volgen op televisie. De zittende partijen gaan met elkaar in debat over de toekomst van onze provincie. Ook krijgen ze de ruimte om hun eigen droom van Fryslân over te brengen naar de kiezers. Gerrit Breteler brengt een kritisch lied over de Friese politiek en Asing Walthaus van de Leeuwarder Courant maakt een analyse. En alle nieuwe partijen komen ook aan het woord over hun programma’s en plannen met Fryslân.

Provinciale Statenverkiezingen, woensdag 18 maart van 6.00 tot 1.00 uur op Omrop Fryslân Radio, Televisie en Internet
De hele dag doet Omrop Fryslân verslag van het stemmen en de opkomst. Vanaf 19.00 uur begint het speciale live radioprogramma over de verkiezingen vanuit het Provinciehuis. Vanaf 21.00 uur is dit programma ook op televisie en internet te volgen. Presentatoren Andries Bakker en Jan Durk de Haan ontvangen gasten uit de Friese politiek. Hoe is bijvoorbeeld de campagne verlopen? Waar hebben de partijen op ingezet en hoe is dat bevallen? Verder aan tafel: drie politieke verslaggevers; van de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad en Omrop Fryslân. Om 21.00 uur sluiten de stembussen en begint het tellen. Zodra er uitslagen bekend, zijn brengt Omrop Fryslân die op radio, televisie en internet. Aangevuld met de eerste reacties, analyses en commentaren. Het speciale gemeenschappelijke programma vanuit het provinciehuis duurt tot 1.00 uur ‘s nachts.

Verkiezingsdebat, donderdag 19 maart, 17.15 uur op Omrop Fryslân Televisie
In een speciale uitzending praten we over de uitslag van de verkiezingen met de politici en journalisten. Wat zijn de consequenties van de uitslag, wie zijn de winnaars en wie de verliezers en welke coalitie zal er in de Provinciale Staten komen? Dit live-debat is vanaf 17.15 uur te zien op televisie.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876 / 06 14 23 98 34.

(advertinsje)