Omrop Fryslân doet 20 jaar na dato 'SimmerTime' over

26 aug 2020 - 14:25

Simmer 2000, maar vooral ook het slotconcert SimmerTime was een hele beleving. Twintig jaar later doet Omrop Fryslân het nog een keer over. Omrop Fryslân laat zaterdag 29 augustus dezelfde artiesten het spectaculaire SimmerTime nogmaals uitvoeren. Het concert is een afsluiting van een zomer lang aandacht voor Simmer 2000 in het programma Sneon yn Fryslân. In verband met de coronamaatregelen is het concert deze keer uitsluitend via radio en televisie te volgen.

De Kast, Piter Wilkens, Albert Bonnema en Maaike Schuurmans komen 29 augustus naar Boazum om het magische concert nog een keer over te doen. Sneon yn Fryslân is daarbij live aanwezig, alles is voor iedereen live te volgen van 13.00 tot 18.00 uur op radio en televisie bij Omrop Fryslân.

Simmer 2000, is een begrip in onze provincie. Drie weken lang werden er talloze activiteiten georganiseerd. Friezen om utens kwamen tijdens Simmer 2000 terug naar Fryslân. Deze drie weken met evenementen, exposities en voorstellingen werden afgesloten door middel van een groot slotconcert met optredens van De Kast, Rients Gratama, Piter Wilkens, Maaike Schuurmans en Albert Bonnema.

Presentator en verslaggever Geert van Tuinen is initiatiefnemer van dit project bij Omrop Fryslân: "Wy binne der efterkaam dat Simmer 2000 en de muzyk noch hieltyd libbet. Alles kaam dat jier byinoar yn in prachtige konsert en dus moast dat der dit jier fansels ek komme."

Simmer 2000 in 2020
In de zomer van 2020 blikte Omrop Fryslân acht weken lang terug op deze magische zomer. Deze feestelijke terugblik begon zaterdag 11 juli met een locatie uitzending in Boazum. Vervolgens zijn er iedere zaterdag in het radioprogramma Sneon yn Fryslân verschillende reportages uitgelicht en gasten ontvangen in de studio. Met een groot slotstuk aanstaande zaterdag wordt de terugblik op een heugelijke manier afgesloten.

Het SimmerTime concert is zaterdag 29 augustus live te volgen van 13.00 tot 18.00 bij Omrop Fryslân op radio en televisie.

Noot voor de redactie:
Bronvermelding afbeelding: Omrop Fryslân

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 06 - 31 59 02 12.

(advertinsje)