Omrop Fryslân in de Talentuin

30 mrt 2018 - 10:17

Omrop Fryslân is met meerdere projecten aanwezig in de Talentuin van Lân fan Taal, die op vrijdag 30 maart geopend wordt. In Paviljoen Liwadders van het HCL zijn de Omrop-filmpjes met Friezen om utens te zien en DNA-filmpjes met kinderen uit het schooltelevisieprogramma Tsjek. Paviljoen MeM van de Afûk is iedere zaterdag de locatie voor de live-uitzending van het programma Op & Ut. En op 15 zaterdagen is de Omrop ook aanwezig in de Talentuin met de SkoalScrabbleBattle van Tsjek.

SkoalScrabbleBattle
Vanaf 31 maart is Omrop Fryslân 15 zaterdagen met de SkoalScrabbleBattle van Tsjek in de Talentuin om met kinderen het spel te spelen. Ook Kening Hert & Harry Hazze zijn er op een zaterdag om met de kinderen een toneelstuk te doen.

Tsjek mijn DNA
In het schooltelevisieprogramma Tsjek is het afgelopen jaar iedere week het DNA van een jongen of meisje uit de klas 'geTsjekt'. Bijzondere verhalen wisselen hilarische verhalen af. Alle filmpjes zijn in drie talen te bekijken in Paviljoen Liwadders.

Friezen om utens
Wat doet Karst uit Tytsjerk in China? Waarom praat Aafke geen Fries meer met haar kinderen in Frankrijk? In het 'heimeehuisje' in Paviljoen Liwadders vertellen Friezen om utens wat ze doen, welke rol taal speelt en vooral op welk moment ze het meest naar thuis verlangen. De filmpjes zijn in drie talen te zien.

Op & Ut live vanuit de Talentuin
Het radioprogramma Op & Ut komt vanaf 31 maart iedere zaterdag tussen 9.00 en 12.00 uur live vanuit Paviljoen MeM. Presentator Douwe Heeringa praat met gasten over evenementen, festivals, exposities, concerten, films en nog veel meer activiteiten in Fryslân.

Kijk voor meer informatie op: Omropfryslan.nl/lanfantaal of Lanfantaal.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876 / 06 14 23 98 34.

(advertinsje)