Omrop Fryslân brengt nieuwe thriller Jacht

23 des 2014 - 10:10

Op zaterdag 3 januari vanaf 17:00 uur te zien op Omrop Fryslân Televisie

In de nieuwe film ‘Jacht’ is het spannende verhaal van huisarts Anjes te volgen. De film is gebaseerd op het korte verhaal ‘Zeewaardig Jacht’ van Kaart Vink en speelt zich volledig af in Friesland. De man van huisarts Anjes heeft een groot gat in zijn hand en daarom hebben ze te maken met erge geldzorgen. Tijdens haar werk als huisarts komt ze iets tegen dat een uitkomst kan bieden.

Het verhaal begint met een overleden patiënte van huisarts Anjes. De weduwnaar vertoont vreemd gedrag. Dan ontdekt huisarts Anjes dat hij zijn vrouw vermoord heeft. In plaats van de politie erbij te halen, besluit ze gebruik te maken van de situatie en de man, die miljonair blijkt te zijn, af te persen. Haar man vertelt ze niks, alleen dat ze uit de geldzorgen zijn. Haar beste vriendin Diana neemt ze wel in vertrouwen. Diana is cardioloog in het plaatselijke ziekenhuis en blijkt de weduwnaar als patiënt te hebben. Het is al snel duidelijk dat de weduwnaar een oogje op Diana heeft en daarom besluiten de twee vrouwen hier gebruik van te maken. Het lijkt allemaal een heel slim plan om in één klap miljoenen binnen te halen, maar dan loopt het toch heel anders dan ze van te voren hadden gedacht.

In Jacht spelen de acteurs Araliya Bosma (huisarts Anjes), Arnold Dijkstra (man van huisarts Anjes) en Bert Wijers (onhandige moordenaar). Cardioloog Diana wordt gespeeld door Catharina Pinson. De film is geregisseerd door Ids Aalbers, hij is onder andere bekend van zijn film ‘Anathema’ en zijn recente film ‘The Dutchess’ die hij gemaakt heeft voor het 48 Hour Film Project. De muziek in de film is speciaal gecomponeerd voor Jacht en gemaakt door Sander Stienstra, de titelsong is ingezongen door Atsje Lettinga en wordt ook uitgebracht op cd.

Jacht is op zaterdag 3 januari te zien op Omrop Fryslân Televisie om 17:00 uur en daarna elk uur na Hjoed.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Kommunikaasje van Omrop Fryslân: tel. 058 299 78 76.

(advertinsje)