Omrop Fryslân in actie voor de Voedselbank

02 des 2015 - 12:36

Na het grote succes van vorig jaar, komt Omrop Fryslân ook dit jaar weer in actie voor de voedselbanken in de provincie. Van maandag 7 tot en met vrijdag 18 december probeert de Omrop met hulp van luisteraars, kijkers en bezoekers zoveel mogelijk etenswaar in te zamelen.

‘Samen voor de Voedselbank’ is een initiatief van twaalf regionale omroepen in Nederland. Ook Omrop Fryslân probeert de komende weken zoveel mogelijk producten in te zamelen. Verslaggevers Simone Scheffer, Geert van Tuinen en René Koster zitten in die weken bovenop alle acties die in Fryslân georganiseerd worden om goederen in te zamelen. Evenals vorig jaar zijn Raynaud Ritsma en Griet Wiersma weer ambassadeurs. In de actieweken zullen ook zij de handen uit de mouwen steken.

Omrop Fryslân roept bedrijven, scholen en daarnaast ook particulieren op om hun inzamelacties aan te melden op omropfryslan.nl/voedselbank. Supermarkten door heel de provincie doen mee aan de actie. Zo’n zeventig supermarkten hebben ieder hun eigen invulling gegeven aan hoe zij de actie in hun winkel presenteren. Het boodschappenlijstje met producten die ingezameld worden is te downloaden via omropfryslan.nl/voedselbank.

Twaalf dagen lang tussen 09.00 en 18.00 uur staan camera’s en microfoons gericht op alles dat ingezameld wordt. Op die dagen is iedereen welkom om de ingezamelde goederen in te leveren in het gebouw van Omrop Fryslân. In het programma Bynt wordt iedere dag verslag gedaan van de actie door Miranda Werkman.

Meer informatie over de actie Samen voor de Voedselbank is te vinden op omropfryslan.nl/voedselbank en de Omrop-app.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)