Ode aan Leonard Cohen van het NNO live bij Omrop Fryslân

28 jan 2021 - 11:32

Het Noord Nederlands Orkest brengt op 4 februari een symfonische ode aan singer-songwriter Leonard Cohen. Het concert is vanaf 16.00 uur live te volgen bij Omrop Fryslân via Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Op vrijdag 5 februari is het ook op televisie te zien om 20.30 uur. Het NNO-concert 'A symphonic tribute to Leonard Cohen' wordt geleid door dirigent en arrangeur Dirk Brossé, met zang van Vera Mann en René van Kooten.

Leonard Cohen wordt gezien als een van de belangrijkste singer-songwriters uit de popmuziek. Zijn eerste hits dateren uit de jaren zestig en zijn laatste album produceerde hij op 82-jarige leeftijd, vlak voor zijn overlijden in 2016. In al die jaren is hij bij een groot publiek bekend en geliefd gebleven; nog in 2013 trad hij op voor een uitverkocht Ahoy en Ziggo Dome. Zijn handelsmerk was de donkere, rauwe stem waarmee hij zijn poëtische teksten over hoop, liefde, leven en dood extra diepgang gaf.

A symphonic tribute to Leonard Cohen
In dit concert, met hits als Hallelujah, Suzanne, So long Marianne, First we take Manhattan en Take this waltz, is te horen dat Cohens krachtige melodieën ook in orkestraal gewaad tot hun recht komen. Kijk voor meer informatie over het concert op:nno.nu/concert/symphonic-tribute-to-leonard-cohen.

NNO-concert livestream en op televisie
Het concert op donderdag 4 februari wordt in verband met de avondklok 's middags gespeeld en is vanaf 16.00 uur live te volgen op Omropfryslan.nl en de Omrop-app. De registratie van het concert is op vrijdag 5 februari om 20.30 uur te zien op televisie en op paasmaandag nogmaals.

(Advertentie)