Nu ook: Tomkeradio

09 okt 2015 - 13:17

Vanaf zondag 18 oktober

Even luisteren naar een verhaal van Bear Boeloe, de avonturen van Tomke of de mooiste Friese liedjes? Dat is allemaal mogelijk op de nieuwe internetzender van Omrop Fryslân: Tomkeradio. 24 uur per dag online Friese kinderradio. Tomkeradio wordt op zondag 18 oktober gelanceerd bij de kinderboekendag in Terherne en is vanaf dan online te vinden.

Tomkeradio is er voor kinderen van tussen de 2 en 7 jaar oud. De hele dag zijn er zowel liedjes als verhaaltjes te horen op het ritme van de dag. Dat betekent: ’s morgens liedjes en verhaaltjes voor de kleinste kinderen en ’s middags liedjes en verhaaltjes voor de wat grotere kinderen. En wie leest er vanavond voor? Tomkeradio natuurlijk. Rond bedtijd zijn er een uur lang Tomke verhaaltjes te horen op de zender.

In het Kameleondorp in Terherne wordt op 18 oktober Tomkeradio gelanceerd door Omrop Fryslân. Om 13.00 uur gaat daar de kinderboekendag van start. Op deze dag kunnen kinderen voor het eerst naar de nieuwe internetzender luisteren. Op de kinderboekendag is er een Tomkeradio-ruimte waar de kinderen lekker kunnen neerploffen om de nieuwe internetzender te ontdekken. Vanaf dan is de zender 24 uur per dag online te beluisteren. Meer informatie over de kinderboekendag en het programma is te vinden op http://www.kinderboekendag.nl/.

Alle liedjes en verhaaltjes op Tomkeradio zijn Friestalig. Tomkeradio is te vinden via de websites van Omrop Fryslân, SkoalTV en de Friese bibliotheken. Tomke is elke weekend op zaterdag en zondag om 7.20 en 8.20 uur te zien op Omrop Fryslân Televisie. Meer Tomke is te vinden op www.tomke.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)