Nieuw: track & trace systeem bij SKS skûtsjesilen

17 jul 2017 - 12:27

Omrop Fryslân zal deze zomer gebruik maken van een nieuw track & trace systeem bij het SKS skûtsjesilen. Met het track & trace systeem kunnen mensen via Omrop Fryslân precies volgen welk skûtsje aan kop gaat en hoe het klassement eruit ziet. De track & trace beelden worden geïntegreerd in de televisiebeelden en in de skûtsjelivestream op Omropfryslan.nl en de Omrop-app.  

Maandag 17 juli is een contract tussen de SKS en Omrop Fryslân over het nieuwe systeem ondertekend. Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker van Omrop Fryslân: “Het track & trace systeem is een prachtig instrument om onze skûtsjeverslaggeving nog beter te maken. Nu is vaak niet te zien wat de posities op het water zijn; wie ligt aan kop en op welke plaats zeilt mijn favoriete skûtsje? Dat kunnen we nu laten zien. De animaties zien er ook tiptop uit, dus het is ook mooi om naar te kijken.”

Ook de SKS is erg blij met deze ontwikkeling. Hilda Boesjes: “Samen staan we sterk en met deze samenwerking laten we dat maar weer eens zien. Aan de voorkant zijn we een hele traditionele sport, maar aan de achterkant werken we al jaren aan eigentijdse technische ontwikkelingen. Door samenwerking met Omrop Fryslân krijgt dat nu een extra dimensie.”

De SKS heeft het systeem zelf laten ontwikkelen. De techniek die bij dit systeem wordt gebruikt is hetzelfde als bij de Olympische Spelen en andere internationale zeilwedstrijden. Alles wordt in 3D beelden getoond. De grafische beelden van het track & trace systeem ondersteunen de camerabeelden en zo kunnen wedstrijdsituaties beter in kaart worden gebracht.

Hilda Boesjes: “Skûtsjesilen, zeilen met skûtsjes, is nauw verweven met de Friese cultuur. Met onze wedstrijden willen we laten zien waar deze gracieuze vrachtschepen onder zeil van oorsprong voor zijn bedoeld, namelijk zo snel mogelijk van A naar B varen op het Friese water dat soms nauw en vaak ondiep is.”

Zaterdag 5 augustus gaat het SKS skûtsjesilen van start. Alle wedstrijden zijn te volgen bij Omrop Fryslân. Nieuw dit jaar is de live skûtsjestream met rechtstreeks en integraal verslag van het skûtsjesilen; een live kanaal met Fries commentaar bij de skûtsjebeelden, maar zonder nieuws en muziek tussendoor. Op radio blijven de vertrouwde stemmen en ook op televisie is het skûtsjesilen te volgen.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Kommunikaasje van Omrop Fryslân: 058 299 7876. 

Image icon Download img-9504.jpg (136.75 KB)
(advertinsje)