Nieuw dit jaar: online meedoen aan het Grut Frysk Diktee

29 mrt 2017 - 13:06

Met de laptop op schoot en de televisie op Omrop Fryslân kun je dit jaar zelf je Fries schrijven testen. Voor het eerst is het mogelijk om via Fryskdiktee.nl mee te doen. Het Grut Frysk Diktee zelf is te volgen bij Omrop Fryslân op televisie om 17.30, 19.30 en 21.30 uur. Meedoen aan het Grut Frysk Diktee is dit jaar dus nog makkelijker, het dictee wordt online namelijk automatisch voor je nagekeken.  

Omdat Omrop Fryslân het Grut Frysk Diktee uitzendt kunnen mensen natuurlijk ook nog gewoon meedoen met pen en papier. Na de pauze wordt de goede spelling en uitslag van het dictee bekend gemaakt. Karen Bies van Omrop Fryslân presenteert het programma en zal het dictee ook voorlezen. De tekst voor het Grut Frysk Diktee is dit jaar geschreven door Tet Rozendal.

Dit jaar konden mensen zich voor het eerst online kwalificeren voor het Grut Frysk Diktee. Met als resultaat dat meer deelnemers hebben meegedaan aan de kwalificatie. Van de 169 deelnemers hebben 35 mensen zich gekwalificeerd voor het dictee. De bekende Friezen die dit jaar meedoen aan het dictee zijn: parasportvrouw van het jaar Alyda Norbruis, skûtsjeschipper Sytze Brouwer uit Heerenveen en zijn tweelingbroer Harmen, troubadour Frerik de Swetser, schrijfster Hilda Talsma, Tryater-acteurs Brecht Wassenaar en Romke Gabe Draaijer, presentator Willem de Vries alias Willem Waldpyk, zangeres Marit Talens en Omrop Fryslân-presentatrice Afke Boven.    

Mensen die nog heel graag mee willen doen krijgen zaterdag 1 april (geen grap) een laatste kans. In het radioprogramma Sneon yn Fryslân wordt een ‘wildcard’ weggegeven voor het dictee op dinsdag 4 april. Ergens in de provincie is een pakket met prachtige prijzen verstopt met onder andere die ‘wildcard’. Volg de aanwijzingen in het radioprogramma met Diana de Groot en maak kans op dat allerlaatste plekje.

Het Grut Frysk Diktee
Woensdag 5 april om 17.30, 19.30 en 21.30 uur bij Omrop Fryslân op televisie. Meedoen kan via Fryskdiktee.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876. 

(Advertentie)