Nieuw bij Omrop Fryslân: De Oertocht

30 aug 2017 - 13:28

In ‘De Oertocht’ gaat Omrop Fryslân op zoek naar de verhalen op en achter de veerboot van Ameland en Schiermonnikoog. Waar gaan de passagiers naar toe en hoe ziet een werkdag van bijvoorbeeld de kapitein eruit? Ook actuele onderwerpen, zoals de nieuwe vaargeul, komen aan bod. Het programma is vanaf woensdag 6 september elke woensdag te zien bij Omrop Fryslân om 18.45 uur.

In De Oertocht onder andere het verhaal achter de vaargeul. Hoe denkt de bemanning daarover en wat zijn nou precies de plannen? Morfoloog Ernst Lofvers vertelt over de oorzaken van het steeds ondieper wordende Wad. Ook is te zien hoe het grootste baggerschip van het wad aan het werk is. De vaargeul is de laatste jaren steeds langer geworden en dat moet anders, zeggen verschillende organisaties.

Om de vertragingen met de vaargeul naar Ameland aan te pakken heeft Wagenborg een nieuwe en snellere sneldienst besteld. Omrop Fryslân volgt in De Oertocht de bouw van het nieuwe schip, dat binnen 20 minuten van de ene naar de andere kant vaart.

Verhalen van de bemanning en passagiers
In De Oertocht wordt duidelijk hoe het toch kan dat zo’n veerdienst kan blijven varen. Alle aspecten, van de kapitein tot het boekingsteam, komen naar voren. Maar ook de passagiers, want iedereen aan boord is op reis, ieder met een eigen bestemming. Wanneer op Schiermonnikoog een festival wordt gehouden, moeten 28 muziekkorpsen en 22 koren naar Schiermonnikoog. Er zit maar een ding op; een extra schip en crew inzetten. Want al die mensen passen niet op één schip...

De zee is de constante factor in De Oertocht, verder zijn het de verhalen van de mensen en de waan van de dag die het programma maken. Vanaf woensdag 6 september iedere woensdag om 18.45 uur bij Omrop Fryslân. De trailer voor De Oertocht is hier te zien. 

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie, tel: 058 299 78 76.

(advertinsje)