Meer dan 74.000 producten opgehaald voor Friese voedselbanken

18 des 2015 - 15:38

Na twee weken ‘Samen voor de Voedselbank’ actie bij Omrop Fryslân is er voor zo’n 122.486 euro euro aan producten opgehaald. Dat zijn zo goed als 74.070 producten die verspreid kunnen worden over de voedselbanken van Fryslân. Het definitieve aantal wordt bekend gemaakt als alle producten geteld zijn. Heel erg bedankt voor de inzet, Fryslân!

Samen voor de Voedselbank is een actie van de regionale omroepen voor de voedselbanken in Nederland. De actie werd dit jaar voor de tweede keer gehouden. De afgelopen weken hebben Friezen verschillende acties ondernomen om producten te verzamelen. Ook waren er zeventig supermarkten twee weken lang een inzamelpunt om producten in te leveren.

Iedere dag waren verslaggevers op pad om mooie acties te bekijken die mensen hadden bedacht, zoals een veiling of een kantineconcert. Maar ook de verhalen van mensen die leven van het voedsel van de voedselbank stonden centraal. Zo was verslaggever Geert van Tuinen bij een vrouw die niet zonder de voedselbank kan. Zij gaf aan dat dat moeilijk is, met name omdat haar eigen kinderen niet weten dat ze van de voedselbank eten.

Daarnaast zijn er veel mensen bij de Omrop langsgekomen om producten te brengen. Een bijzonder verhaal was dat van de 81-jarige mevrouw Unema. Zij ging lopend naar het gebouw van Omrop Fryslân: "Ik dacht, ik ga even met de trein van Wolvega naar Leeuwarden en dan loop ik even. Maar dat viel mij erg tegen." Nadat de vrouw na vijf kilometer lopen was aangekomen, kon ze in de buurt geen supermarkt vinden om boodschappen te doen. Zij werd door medewerkers van de actie naar een supermarkt gebracht en doneerde voor honderd euro aan boodschappen.

Alle medewerkers en vrijwilligers die geholpen hebben bij de actie waren erg enthousiast over alles wat er in en om het gebouw van Omrop Fryslân gebeurde. In totaal hebben ruim 140 vrijwilligers meegeholpen aan de actie Samen voor de Voedselbank.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(advertinsje)