Meedromen op klassieke klanken bij Omrop Fryslân

17 Mei 2017 - 13:33

Omrop Fryslân op het Oranjewoud Festival: van 1 tot en met 5 juni

Liefhebbers van klassieke muziek zijn bij de Omrop aan het goede adres. Van 1 tot en met 5 juni doet Omrop Fryslân live verslag vanaf het Oranjewoud Festival; het klassieke muziekfestival van Fryslân. Met livestreams van het openingsconcert, de proeftuin-classics, het slotconcert en Op & Ut op locatie, kunnen mensen via Omropfryslan.nl en de Omrop-app meegenieten. En met op het slotconcert een nummer dat gekozen is door het publiek.

Het Oranjewoud Festival is een festival waar een breed publiek zich thuis voelt: van klassieke-muziekliefhebbers en cultuurminnaars, tot hipsters of gezinnen met kinderen. Iedereen kan het festival op de voet volgen bij Omrop Fryslân. Verslaggever Miranda Werkman is vier dagen lang ter plaatse om de kijkende luisteraar van Omrop Fryslân te laten zien wat zich afspeelt op het festivalterrein. Dat alles is te volgen in de radioprogramma’s van Omrop Fryslân op zowel radio als televisie. Ook komt het radioprogramma Op & Ut met presentator Douwe Heeringa zaterdagochtend live van het festivalterrein af.  

Op het slotconcert wordt in nummer gespeeld dat gekozen is door het Friese publiek. Mensen kunnen stemmen op hun favoriete klassieke nummer uit een lijst van 25 geselecteerde stukken. De nummer een uit die lijst wordt live ten gehore gebracht door het Nederlands Blazers Ensemble. Het publiek kan tot en met 1 juni op hun favoriet stemmen via Omropfryslan.nl/oranjewoudfestival.

Kijk voor meer informatie op Omropfryslan.nl/oranjewoudfestival en Oranjewoudfestival.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.

(Advertentie)