Mar-athon en Surventobrass live by Omrop Fryslân

21 jun 2014 - 07:00

Eerste marathon van Sneek live op radio en televisie
Zaterdag 21 juni wordt de eerste marathon van Sneek gehouden. Via Omrop Fryslân Radio en Televisie kunnen mensen thuis live meegenieten van dit evenement voor wandelaars en hardlopers. Zaterdagavond is in Surhuisterveen het brassbandfestival Surventobrass. Ook dit evenement is rechtstreeks te volgen bij Omrop Fryslân via Omroplive.nl.

Mar-athon
Officieel heeft de marathon van Sneek de naam ‘Mar-athon rond Sneek en meer’ gekregen. De marathon gaat om het hele Sneekermeer heen. Omrop Fryslân heeft zaterdag overdag op radio en televisie veel aandacht voor de wandelaars. ’s Avonds wordt er een verslag gemaakt van de hardloopwedstrijd voor de radio en voor de televisie-uitzendingen van zondag.

De wandeltocht van de marathon van Sneek gaat zaterdagavond om 9:00 uur van start. Vanaf 8:00 uur is Omrop Fryslân Radio erbij. De hele dag door, tot 18:00 uur, zijn de radioverslaggevers live in de programma’s Aktueel, Op & Ut en Sneon yn Fryslân te horen. Bovendien is de wandelmarathon vanaf 13:00 uur ook te volgen op de televisie en Omroplive.nl. ’s Avonds is er in Hjoed een reportage van de eerste kilometers van de wandelaars die de hele marathon doen. Een verslag van de hardloopwedstrijd van zaterdagavond is op zondag 22 juni te horen in het ochtendprogramma van Aktueel en ’s avonds te zien in Hjoed. Met de winnaars, de verliezers, maar ook de prachtige beelden van al die hardlopers die het donker tegemoet lopen.

Het is ook mogelijk om mee te twitteren via #maratonsnits of te sms’en naar 06 20 499 199. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.mar-athon.com.

Surventobrass
Surventobrass is een jaarlijks festival voor brassbands uit alle divisies. De bands komen met een eigen programma, een miniconcert, van dertig minuten. De jury beoordeelt niet alleen de muzikale prestaties, maar kijkt ook naar de amusementswaarde van de optredens. Aan Surventobrass 2014 doen tien brassbands mee. Het festival is vanaf 17:30 uur live te beluisteren en te bekijken op www.omroplive.nl. De eerste brassband begint om 17:45 uur te spelen. Meer informatie over Surventobrass en de deelnemende brassbands is te vinden op www.surventobrass.nl.

(advertinsje)