Mar-athon en muziek bij Omrop Fryslân

18 jun 2015 - 15:00

Duizenden wandelaars en hardlopers lopen zaterdag 20 juni ‘een rondje om het meer’ bij de Mar-athon van Sneek. Bij Omrop Fryslân kunnen mensen live meegenieten van het evenement via radio, televisie, internet en de Omrop-app. Op zaterdagavond is het brassbandfestival Surventobrass in Surhuisterveen ook live te volgen op Omroplive.nl. Nog meer muziek is er op zondag 21 juni in de Prinsentuin in Leeuwarden met muziek Noardewyn Live. De opnamen daarvan worden later uitgezonden.

Mar-athon
De ‘Mar-athon rond Sneek en meer’ gaat om het hele Sneekermeer heen. Omrop Fryslân heeft zaterdag overdag veel aandacht voor de wandelaars. Zij zijn vanaf 13.00 uur live te volgen via radio, televisie, internet en de Omrop-app. Verslaggevers Andor Faber en Timo Jepkema doen tot 18.00 uur verslag van de tocht. ‘s Avonds is er in Hjoed een reportage van de eerste kilometers van de wandelaars die de hele marathon lopen. Een verslag van de hardloopwedstrijd van zaterdagavond is op zondagmorgen 21 juni te horen op de radio en ‘s avonds te zien in Hjoed. Met de winnaars, de verliezers en natuurlijk mooie beelden van de lopers.

Sms’jes, whatsappjes en tweets die naar de Omrop gestuurd worden, komen ’s middags voorbij op televisie. Sms’en en whatsappen kan naar 06 20 499 199 en twitteren kan via #maratonsnits. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.mar-athon.com.

Surventobrass
Zaterdagavond 20 juni vindt in Surhuisterveen het brassbandfestival Surventobrass plaats. Het festival is vanaf 18.30 rechtstreeks te volgen via www.omroplive.nl. Omrop Fryslân maakt ook opnamen die later te beluisteren zijn op de internetzender Koperkanaal.nl. Meer informatie over het festival is te vinden op: www.surventobrass.nl.

Noardewyn Live in de Prinsentuin
Willem de Vries zet op zondag 21 juni de Prinsentuin op zijn kop met Noardewyn live. Het muziekprogramma organiseert samen met Prinsentuinconcerten een editie in de Prinsentuin. De line-up bestaat onder andere uit Wiebe Kaspers & Big Bang Que, Tiffany and the Rhytmboys, The Woodyband, Highway 54, Marcel Smit en DJ-duo Retro & Fonky. Noardewyn Live begint om 14.00 uur in de koepel in de Prinsentuin en is gratis toegankelijk. Het programma wordt opgenomen en op zaterdag 4 juli uitgezonden op Omrop Fryslân Televisie.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 78 76.

(advertinsje)