Loop je ‘Fit mei Femke’

08 maaie 2015 - 15:04

Hardlooptraining in het Fries bij Simmer yn Fryslân

Mensen kunnen deze zomer via Omrop Fryslân een Friestalige hardlooptraining volgen. Beweging is het thema van de Simmer yn Fryslân-campagne van dit jaar. Centraal staat het trainingsprogramma ‘Fit mei Femke’: dertien weken hardlooptraining met podcasts in het Fries ingesproken door presentatrice Femke de Walle. De beginnende hardloper wordt daarmee geholpen om in korte tijd 5 kilometer te kunnen hardlopen. Het ultieme doel: meedoen aan de ‘Simmer yn Fryslân-loop’ van 5 kilometer op zondag 13 september in Bergum (als onderdeel van de BurgumRun).

Op maandag 15 juni komen de podcasts van de eerste trainingsweek online. Elke week op maandag komen de trainingen beschikbaar via de apps fan Omrop Fryslân en de website. De Omrop volgt Femke de hele zomer bij haar eigen training om de 5 kilometer te halen. Omrop Fryslân-bureauredacteur én hardloop-coach Jaring de Groot sleept Femke en de hardlopers die de trainingen volgen er doorheen. Op facebook komen filmpjes met tips over onderwerpen zoals voeding, kleding en ademhaling, maar er komen ook extra clinics voor wie dat nodig heeft. Ook zin om mee te doen? Houd dan de apps en website in de gaten. De hardlopers die ook willen meedoen aan de ‘Simmer yn Fryslân-loop’ kunnen zich vanaf 15 juni opgeven via de website van Omrop Fryslân. Zondagmiddag 13 september maken we er een prachtige dag van in Bergum, met ook een live-uitzending op radio, tv en online!

Natuurlijk zal het thema beweging ook terugkomen op andere manieren deze zomer met bijvoorbeeld reportages en programma’s over beweging op het water en het land met het Skûtsjesilen, de PC en Fierljeppen. Maar ook verschillende andere onderwerpen die goed bij Simmer yn Fryslân passen komen aan bod. De Omrop is zelf ook in beweging en trekt de provincie in met uitzendingen op locatie. Net als voorgaande jaren gaat het Simmer yn Fryslân-promotieteam ook weer op pad, deze keer natuurlijk met sportieve gadgets.

Meer informatie over Fit mei Femke en Simmer yn Fryslân 2015 is vanaf juni te vinden op de website en de apps van Omrop Fryslân. Een toelichting van Jaring de Groot en Femke de Walle is ook te beluisteren op de website.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Kommunikaasje van Omrop Fryslân: 058 299 7876 / 06 1423 9834.

(advertinsje)