Livestream brengt skûtsjesilen rechtstreeks en integraal

03 Mei 2017 - 14:41

Omrop Fryslân geeft dit jaar nog meer aandacht aan deze Friese sport

Omrop Fryslân begint deze zomer met een live skûtsjestream met een rechtstreeks en integraal verslag van het skûtsjesilen in Fryslân. Projectmanager Jacqueline Spendel: “Het live kanaal dat wij lanceren, is een stream met Fries commentaar bij de skûtsjebeelden, maar zonder nieuws en muziek tussendoor. Volledig gericht op het skûtsjesilen en op skûtsjeliefhebbers die het skûtsjesilen op de voet willen volgen.” De nieuwe stream is deze zomer te vinden via Omropfryslân.nl en de Omrop-app.

Nieuwe namen
Bij die nieuwe stream horen ook nieuwe namen. Sportverslaggever Freark Wijma doet het verslag bij de SKS en sportverslaggever Koos Wieling bij de IFKS. Naast Freark en Koos schuift deskundige Eelke Dijkstra aan. Ook oud-SKS kampioen Pieter Brouwer zal het team zo nu en dan bijstaan. Op de radio blijven de vertrouwde stemmen, Gjalt de Jong en Geartsje de Vries bij de SKS en Gjalt de Jong en Aukje de Hoop bij de IFKS. Ook op televisie is evenals andere jaren het skûtsjesilen te volgen.

Skûtsje Kafees
Maar er is meer: net als bij het kaatsen zal ook het skûtsjesilen op de radio worden voorbeschouwd in het zogeheten Skûtsje Kafee. “Op donderdag 3 en vrijdag 4 augustus maakt de Omrop live vanuit Grou een voorbeschouwing op de wedstrijden. Echt afgestemd op de luisteraars die van het skûtsjesilen houden en tegelijk is iedereen welkom in het café”, zo zegt Jacqueline Spendel. Op vrijdag 18 augustus wordt in Hindeloopen een speciaal Skûtsje Kafee uitgezonden waar de IFKS centraal staat.

Nieuwe invulling op televisie
Als titel verdwijnt het Skûtsjesjoernaal dit jaar, maar de inhoud blijft overeind. Die wordt meegenomen naar het televisieprogramma Fryslân Hjoed. Het wedstrijdverslag, het klassement en het nabeschouwen van de wedstrijd blijven. Roelof Lousma (SKS) en Afke Boven (IFKS) zijn op de wedstrijdlocatie van de dag. Spendel: “Op deze manier hopen en verwachten wij dat nóg meer mensen van ons programma’s en de Friese sport zullen genieten!” ’s Avonds tussen 21.00 en 22.00 uur is op televisie een extra lange samenvatting van het skûtsjesilen te zien met de hoogtepunten en Fries commentaar erbij.

Bovendien komt Omrop Fryslân in de zomer met een serie tv-programma’s, die in het teken van de zomersporten staan. “Om nog meer mensen warm te maken voor beide competities zenden wij ook een aftrap van het skûtsjesilen op televisie uit.” Op vrijdag 4 augustus staat de SKS centraal en op vrijdag 18 augustus de IFKS.  

In het blad Skûtsje Journaal, editie 2017, is een interview te vinden met projectmanager Jacqueline Spendel over het skûtsjesilen bij Omrop Fryslân.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Kommunikaasje van Omrop Fryslân: 058 299 7876. 

(Advertentie)