Live aftrap Fryske top 100 in Drachten

19 nov 2019 - 16:19

Het stemmen op de Fryske top 100 van Omrop Fryslân wordt op zaterdagmiddag 23 november letterlijk afgetrapt in het centrum van Drachten door Cambuur-trainer Henk de Jong en zanger Gurbe Douwstra. Er is die middag ook live muziek van Folkert-Hans, het duo Weima & van der Werf en Lytse Hille.

Iedereen kan vanaf 13.00 uur terecht op de Zuidkade in Drachten om zijn of haar top 5 door te geven in de speciale stemhokjes. Publiek is welkom, de opening is ook live te volgen op radio en televisie in het programma Sneon yn Fryslân en via de livestream in de Omrop-app.

Meer punten voor de nummer 1
Al meer dan 20 jaar zendt Omrop Fryslân op oudejaarsdag een lijst met de meest favoriete nummers van het Friese publiek uit. Voor veel Friezen het ideale programma om het jaar mee af te sluiten. Komt de Cliffs of Moher van Gurbe Douwstra weer op nummer 1? Wordt het Fûgels van Die Twa? Of vond het publiek het afgelopen jaar toch wel verfrissend dat er eens heel wat nieuws bovenaan de lijst kwam te staan en stemmen ze massaal op een ander nummer? Iedereen heeft invloed op de samenstelling van de lijst. Want bij het invullen van de top 5, krijgt de nummer 1 meer punten dan de nummers daarna.

Stemhokjes en de jukebox
Vanaf zaterdag 23 november kan er weer gestemd worden via de Frysketop100.nl en de Omrop-app. Daarnaast zullen vier weken lang op verschillende locaties in de provincie stemhokjes opduiken. Alle stemmers maken kans op de Fryske top 100 jukebox. De jukebox wordt weggegeven in de uitzending op oudejaarsdag.

Noot voor de redactie:
Bronvermelding afbeelding: 'Omrop Fryslân'.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876 of mk@omropfryslan.nl.

(advertinsje)