LêsNo van start met boek 'Wês net bang' en serie 'Bosk'

02 jan 2017 - 10:24

Verdeeld over 31 scholen en 147 klassen gaan vanaf 10 januari 2017 ruim 4000 leerlingen in Fryslân, zes weken lang met het project LêsNo aan de slag. LêsNo is een leesbevorderingsproject voor jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Dit jaar bestaat het LêsNo project uit de dramaserie 'Bosk’, het boek ‘Wês net bang’, een audio- en meeleesversie van het boek en een lesbrief passend bij het boek en de serie. Doel van het project is het vergroten van het leesplezier bij de doelgroep. Het is de derde editie van LêsNo. Het project is een samenwerking van Bibliotheekservice Fryslân, Cedin, Afûk, Omrop Fryslân en Tresoar.

Start van het project
Bij de start van het project op 10 januari zijn ruim 150 leerlingen van het Bornego College uit Heerenveen aanwezig. Halbe Piter Claus, regisseur van de serie en Hanneke de Jong, schrijfster van het boek, zijn ook bij de start aanwezig. De Jong zal het eerste exemplaar van het boek aan Lilan, de hoofdpersoon uit het boek, aanbieden. Natuurlijk is ook een deel van de serie ‘Bosk’ te zien. De start van het project is voor een groot deel interactief met live muziek en staat in het thema van vluchten.

Boek ‘Wês net bang’, geschreven door Hanneke de Jong
Het boek ‘Wês net bang’ vertelt het waargebeurde verhaal van de 17-jarige Lilan. Vanwege de oorlog in haar geboorteland Syrië laat ze alles achter en probeert ze naar Nederland te komen. Haar reis als vluchteling is niet zonder gevaar. Als ze dan ook nog haar rugtas en geld verliest, wordt het wel heel moeilijk om de reis vol te houden. Het boek is speciaal voor het project geschreven.

Jeugdserie ‘Bosk’, geregisseerd van Omrop Fryslân
Justus brengt zijn vakantie door bij zijn oom en tante op diens kampeerboerderij. Als hij op een dag verdwaalt raakt in het bos, komt hij een verwilderde man met een wond tegen. Justus besluit de man, een ex-militair te helpen, maar dat is niet zo eenvoudig. Hij krijgt te maken met verschillende belangen en zijn goede bedoelingen lopen uit op een velle strijd.

Noot voor de redactie / Uitnodiging voor de pers
Wij nodigen u van harte uit op dinsdag 10 januari bij de start van het project aanwezig te zijn. U bent om 10.30 uur welkom bij De Rinkelbom, Zwanedrift 2, 8446 KS Heerenveen.

Wij stellen het op prijs als u vooraf aan ons doorgeeft of u van de uinodiging gebruik maakt. Aanmelden kan bij de afdeling Marketing & Kommunikaasje van Omrop Fryslân via mk@omropfryslan.nl of telefonisch via 058 299 7876.

Meer weten over LêsNo? Neem dan contact op met de Bibliotheekservice Fryslân, 058-2847723 of mail naar: g.palstra@bfrl.nl

(Advertentie)