Lancering nieuw Fries muziekkanaal bij ontknoping Fryske top 100

31 des 2019 - 15:53

Tijdens de uitzending van de Fryske top 100 op oudejaarsdag lanceerde Omrop Fryslân een nieuw online muziekkanaal voor Friestalige muziek: 'Alles Frysk'. Op het online kanaal is 24 uur per dag muziek van Friese artiesten te horen. Natuurlijk ook de nummer een van de Fryske top 100 van 2019: Gurbe Douwstra met 'Cliffs of Moher'.

Na de verrassende nummer een van vorig jaar, 'Ik wie smoar' van Oele Plop, is de hoogste plek in de Fryske top 100 van 2019 weer voor 'Cliffs of Moher'. Dat nummer stond al acht keer eerder op een. Op twee staat 'Marije Maria' van Reboelje en de top drie wordt compleet gemaakt met 'In nije dei' van De Kast (live). In totaal werden dit jaar 41.125 stemmen uitgebracht op de Fryske top 100. De volledige lijst is te vinden op Frysketop100.nl.

Alles Frysk
Tijdens de uitzending van de Fryske top 100 lanceerden leden van Folkkoor Rolling Home het nieuwe online muziekkanaal 'Alles Frysk'. Op dat kanaal is 24 uur per dag muziek van Friese artiesten te horen. Van De Hûnekop, Piter Wilkens en Griet Wiersma tot De Kast en The Bounty Hunters. Wim Brons is de stem van 'Alles Frysk' en een van redacteuren die de muziek voor het kanaal uitzoekt: "Ast ferlet hast fan Frysktalige muzyk, sûnder nijs of in presintator, dan moatst lekker 'Alles Frysk' opsette. We hawwe de kar út sa'n twatûzen titels. Fansels komme de hits dy't ek yn de Fryske top 100 steane foarby, mar ek nûmers dy't wat minder faak te hearren binne. Frysker wurdt it net!". Alles Frysk is te beluisteren via Omropfryslan.nl/live en de Omrop-app.


Noot voor de redactie:
Bronvermelding afbeelding: Omrop Fryslân
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)