Klink de glazen: Tafel 18 gaat van start!

13 okt 2015 - 15:44

Vanaf 17 oktober op Omrop Fryslân Televisie

Sommigen zijn zeker van zichzelf en ontspannen, bij anderen levert de tijdsdruk veel stress op. In het nieuwe televisieprogramma Tafel 18 gaan zo’n 30 deelnemers de kookstrijd met elkaar aan. Allemaal om er uiteindelijk van door te gaan met de titel ‘Beste amateurkok van Fryslân’. Volg het vanaf zaterdag 17 oktober bij Omrop Fryslân.

De deelnemers krijgen bij Tafel 18 verschillende opdrachten. De kandidaten worden uitgedaagd om met ingrediënten van Friese grond verrassende gerechten op tafel te toveren. Daarnaast krijgen de deelnemers tips over hoe ze gerechten het beste kunnen opdienen en presenteren.

In de eerste aflevering op zaterdag 17 oktober vertellen juryleden Albert Kooy (restaurant Wannee) en Ypie van der Lei (restaurant By ús) waar de beste amateurkok van Fryslân volgens hen aan moet voldoen. En waarom koken met streekproducten belangrijk is. Ook alvast een ‘voorproefje’ over drie kandidaten. Jorrit Gerritsma (26) uit Leeuwarden, Dirk Reitsma (68) uit Sint-Annaparochie en Anja Minkes (52) uit Terwispel laten zien hoe zij eten maken en welke voorbereidingen ze treffen voor Tafel 18.

In aflevering twee staan ruim 30 deelnemers aan de start om hun mooiste bittergarnituur te maken. Nee, dat is geen schaal met frikandellen en bitterballen, maar een amuse, een eerste hapje uit de keuken waar de chef-kok zijn gasten mee onthaalt. De heerlijkste hapjes trekken aan de ogen en monden van de juryleden voorbij. Er is te zien hoe erg de koks zweten, zenuwachtig zijn en in spanning afwachten. Er staat ook nogal wat op het spel; alleen de beste zes deelnemers gaan door in Tafel 18. Voor de andere deelnemers houdt het direct op.

Tafel 18 is vanaf 17 oktober zes zaterdagen te zien op Omrop Fryslân Televisie. Alle recepten, interessante informatie over de kandidaten en extra beelden zijn te vinden op de website, www.omropfryslan.nl/tafel18.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)