Klaar voor de start?

17 nov 2015 - 15:18

Dan gaat ‘De Koers’ nu los!

Omrop Fryslân presenteert een nieuwe dramaserie voor de jeugd. Op dinsdag 1 december vindt in schouwburg De Lawei in Drachten de première van de serie ‘De Koers’ plaats. Naast de première wordt ook het boek ‘De deikoersen fan Remco’, dat geschreven is voor het LêsNo project, gepresenteerd.

LêsNo is een leesbevorderingsproject voor jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs dat vorig jaar is begonnen met het boek over Grutte Pier. Het project is een samenwerking van Bibliotheekservice Fryslân, Cedin, Afûk, Omrop Fryslân en Tresoar. Dit jaar bestaat het LêsNo project uit de dramaserie ‘De Koers’, het boek ‘De deikoersen fan Remco’, een audio- en meeleesversie van het boek en een lesbrief.

Doel van het project is het vergroten van het leesplezier bij de doelgroep. Vanaf 11 januari 2016 zullen 2760 leerlingen, verdeeld over 18 scholen en 115 klassen zes weken lang met het project aan de slag.

Jeugdserie ‘De Koers’: Hoe snel moet je zijn om de top te halen? Dat is de vraag waar Sieger voor staat, nu hij op het punt staat een profcontract te tekenen als wielrenner. Als Remco, de jongere broer van vriendin Marije, een erg ongeluk krijgt moet Sieger in korte tijd alles op alles zetten om hem te helpen. De Koers is vanaf december online te vinden via omropfryslan.nl, de Omrop-app, Youtube en eduFrysk. Vanaf maandag 4 januari is ‘De Koers’ ook te zien op Omrop Fryslân Televisie.

Boek ‘De deikoersen fan Remco’: Bart Kingma, de bedenker van de dramaserie is ook de schrijver van het boek ‘De deikoersen fan Remco’.
Na het ongeluk gaat het verhaal van Remco verder in het boek ‘De deikoersen van Remco’. Hij heeft talent voor het wielrennen, maar na het ongeluk lijkt Remco’s droom om prof te worden in rook op te gaan. Het boek ligt vanaf december in de boekhandel.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(Advertentie)