Jenny Douwes spreekt zich uit in iepenUP Live

30 aug 2019 - 12:07

Ze werd bekend als frontvrouw van de 'blokkerfriezen': Jenny Douwes uit Harkema. Als woordvoerder van deze groep actievoerders voor Zwarte Piet groeide Jenny uit tot een nationale bekendheid. In iepenUP Live, de wekelijkse talkshow in samenwerking met Omrop Fryslân en Neushoorn, gaat Douwes op woensdag 4 september in op de gevolgen die haar rol als actievoerder heeft op haar leven als moeder en ondernemer.

Recentelijk werd Douwes vanwege de blokkeractie veroordeeld tot een werkstraf van maar liefst 240 uur. De rechter noemde haar als initiatiefnemer van de actie op 18 november 2017 tegen de demonstranten van Kick Out Zwarte Piet een 'opruier'. Met 19 van de 34 'blokkeerfriezen' staat zij 24 september in hoger beroep opnieuw voor de rechter. Jenny veroorzaakte een nieuwe rel toen zij en haar advocaat Wim Anker boos opstapten bij het tv-programma RTL Late Night, omdat ze geen confrontatie wilden met Jerry Afriyie van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet.

In iepenUP Live gaat het prominente gezicht van de 'blokkeerfriezen' uitgebreid in op de gevolgen die haar rol als actievoerder op haar leven als moeder en ondernemer heeft. Wil zij wel het boegbeeld zijn van rechts-Nederland, dat haar graag in die rol naar voren schuift? Is haar strijd het wel waard als ze zelfs wordt bedreigd? En wat doet zij met het verwijt van Kick Out Zwarte Piet dat Douwes niet bereid is tot een open discussie en een redelijk gesprek?

IepenUP Live is vanaf woensdag 4 september elke woensdag om 20.00 uur in het café van poppodium Neushoorn en is live online te volgen via Omropfryslan.nl, de Omrop-app en de Facebookpagina's van iepenUP en Omrop Fryslân.

Iedere week staat er een ander onderwerp over actuele vraagstukken, vrijheid, democratie en diversiteit centraal in iepenUP Live. Zo staat onder anderen op 25 november Maria Alyokhina van Pussy Riot, een Russische, feministische, politieke punk rockband, op het podium en wordt er gesproken over wat Tinder met je brein doet. Kijk voor de volledige lijst met thema's op: Facebook.com/pg/OmropFryslan/events/

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(Advertentie)