‘Ik bin benijd!’ is terug

20 feb 2017 - 14:34

Het televisieprogramma ‘Ik bin benijd!’ krijgt een vervolg. Een gloednieuw panel gaat op pad naar musea, concerten, historische gebouwen en excursies om Friese kunst en cultuur te ontdekken. Het is elke keer weer een verrassing waar ze terecht komen, ook voor henzelf. Benieuwd naar de mening van de panelleden? Kijk vanaf 27 februari op Finsteropfryslan.frl en vanaf 2 maart op Omrop Fryslân.

Het nieuwe panel bestaat uit zes vaste leden:
• Lydia Annema (33) komt uit Burgum en is fotografe. Ze fotografeert vooral kinderen en trouwerijen en is dol op de Waddeneilanden.
• Hendrik Boonstra (41) uit Sint Nicolaasga is misschien nog wel beter bekend als Reade Rikus, zanger van Jitiizer. Hij is erg geïnteresseerd in de Friese cultuur en geschiedenis.
• Marit-Ellen Windstra (19) en Lisanne Dijk (18) uit Ureterp zijn al jaren vriendinnen. Lisanne staat voor haar opleiding regelmatig achter de camera. Marit-Ellen studeert voor secretaresse en beoordeelt in haar vrije tijd theatervoorstellingen.
• Lidwien Broenink (56) uit Joure is trouwambtenaar. Haar werk vindt ze prachtig leuk en daarnaast houdt ze van hardlopen.
• Jorn van der Schaar (21) studeert tandheelkunde in Groningen, maar komt uit Fryslân. Hij is graag bezig met de Friese taal.

Alle zes laten ze zich graag verrassen door de makers van ‘Ik bin benijd!’ en komen zo op plekken waar ze zelf niet snel heen zouden gaan. In de eerste aflevering op 2 maart gaat Lidwien naar het Ruurd Wiersma Hûs in Burdaard. De oud-melkvaarder Ruurd Wiersma beschilderde zijn hele woning en maakte tientallen schilderijen. Hendrik gaat op zoek naar zijn eigen afkomst bij Tresoar en bekijkt in de catacomben de schatten uit het archief.

Ik bin benijd!:
Vanaf maandag 2 maart elke donderdag om 18.45 uur te zien op Omrop Fryslân. Elke maandag daarvoor is het programma exclusief als eerste te bekijken op Finsteropfryslan.frl.

Ik bin benijd! wordt mede mogelijk gemaakt door Provinsje Fryslân, Prins Bernhard Cultuurfonds, P.W. Janssens Friesche Stichting, Herbert Duintjer Fonds en de Van Heloma Stichting.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(Advertentie)