‘Ik bin benijd!’: het panel is bekend

23 okt 2015 - 15:02

Het panel van het nieuwe televisieprogramma ‘Ik bin benijd!’ is bekend. Zeven Friezen gaan op pad naar musea en evenementen om Friese kunst en cultuur te ontdekken. Het is elke keer weer een verassing waar de panelleden heen gaan. En wanneer het even kan, doen zij ook actief mee aan een activiteit. Wat de panelleden van dit alles vinden? Bekijk het vanaf 16 november in Ik bin benijd! op Omrop Fryslân Televisie.

Bij Ik bin benijd! gaan een aantal vaste panelleden op pad door Fryslân:
• Wopkje Bergmans (56) is geboren en getogen in Holwerd. Ze heeft meer dan 35 jaar met veel plezier voor de klas gestaan. Ze houdt van de Friese cultuur, wandelen en muziek.
• Hielkje van der Molen (42) komt uit Leeuwarden. Daar heeft ze een winkel: ‘Priuw’, een winkel met Friese lekkernijen. Door het harde werken had ze tot nu toe geen tijd voor cultuur, maar daar komt nu verandering in.
• Klaas Zwaan (57) uit Stavoren houdt van cultuur, lezen en is redactielid van het ‘Stavers Krantsie’. Naar eigen zeggen is hij overal geweest, maar hij laat zich nog graag verrassen bij Ik bin benijd!
• Jikke (65) en Roelof Yntema (66) komen uit Joure. Beide zitten ze in het bestuur van de ‘Boerebrulloft’ in Joure. Jikke is graag creatief bezig en Roelof is de sportieveling van het stel, hij houdt van schaatsen, skeeleren en fietsen. Maar ze hebben gemeen dat ze beide van de Friese cultuur houden.
• De broers Gerard (28) en Hans de Vries (36) zijn de jongste deelnemers van Ik bin benijd!. Gerard uit Winsum werkt als systeembeheerder, Hans uit Groningen is werkzaam in een hotel-restaurant en doet ook vrijwilligerswerk. Beide houden ze van theater en cabaret.

Ik bin benijd! is vanaf maandag 16 november elke werkdag om 17.45 uur te zien op Omrop Fryslân Televisie.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)