Iepenloftspullen 2016

13 Mei 2016 - 10:14

Fryslân is de provincie van de openluchtspelen, amateurtoneel in de open lucht. In verschillende Friese dorpen werken honderden vrijwilligers elk jaar weer keihard om de mooiste stikken op de planken te brengen. Niet alleen met volwassenen, maar ook kinderen spelen hun eigen openluchtspel. Omrop Fryslân geeft dit zomerseizoen extra aandacht aan de openluchtspelen.

Sinds 2007 is er een prijs voor de openluchtspelen: De Gouden Gurbe. De prijs wordt elk jaar uitgereikt door de Leeuwarder Courant en heeft zes categorieën. De jury bestaat dit jaar uit oud-redacteur Wiebe Pennewaard, theaterdocent Jannie van der Veen en acteur Fokke Plantinga. Van de vijftien stukken die kans maken op een Gouden Gurbe zijn er op de website van Omrop Fryslân reportages te vinden, informatie over de stukken en de speeldata. In de Leeuwarder Courant zijn ook recensies te vinden over die stukken. De recensies zijn ook terug te vinden via lc.nl/goudengurbe. Aan het einde van het openluchtspelen-seizoen worden de Gouden Gurbes uitgereikt. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 15 oktober in theater Sneek.

Kijk voor meer informatie over de stukken, speeldata en de reportages op: omropfryslan.nl/iepenloftspullen.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 78 76.

(Advertentie)