Ice Bucket Challenge by Omrop Fryslân

21 aug 2014 - 15:42

Omroppers en luisteraars in actie voor Stichting ALS

Omrop-medewerkers en luisteraars krijgen morgen een bak ijswater over het hoofd voor de zogenoemde Ice Bucket Challenge. Dat is een ludieke actie die geld moet opleveren voor onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS. Mensen worden daarbij uitgedaagd om een emmer met ijswater over het hoofd te krijgen. Als zij dat gedaan hebben, mogen ze een paar anderen nomineren om hetzelfde te doen. De actie bij Omrop Fryslân is opgezet door Simmer yn Fryslân presentatoren Willem de Vries en Femke de Walle. Zij lieten zich woensdag uitdagen door luisteraars en dat leverde honderden reacties op.

Meerdere ‘Omroppers’ gaan vrijdagmiddag de uitdaging aan. Ook CDA-politicus Sander de Rouwe heeft aangegeven mee te werken aan de actie. Iedereen is welkom om mee te doen en de initiatiefnemers hopen dat veel Friezen de uitdaging met hen willen aangaan.

De Omrop-Ice Bucket Challenge is live te volgen op radio en televisie. Drie shovels met ijswater staan klaar voor de uitdaging. Mensen kunnen langskomen als toeschouwer of zelf meedoen aan de actie. Vrijdagmiddag (22 augustus) om 15:30 uur vindt de actie plaats op het parkeerterrein achter het gebouw van Omrop Fryslân aan de Zuiderkruisweg 2 in Leeuwarden.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân, tel. 058 299 7876 / 06 14 23 98 34.

(advertinsje)