Hoe fine Friezen harren lok yn Frankryk?

09 maaie 2014 - 13:08

Buro de Vries op Omrop Fryslân Radio en Internet

Hoe vinden Friezen hun geluk in Frankrijk? Vanaf 10 mei gaan Aukje de Hoop en Sippy Tigchelaar voor het radioprogramma Buro de Vries van Omrop Fryslân op zoek naar het antwoord op deze vraag. Ze reizen af naar het land van de Tour de France en de vakantie, het land van de Route du Soleil en de Eiffeltoren, op zoek naar Friezen die daar hun geluk zochten.

Nadat Aukje en Sippy twee jaar geleden op bezoek waren bij Friezen die naar Zweden vertrokken zijn, gaan zij dit jaar naar Frankrijk. Ze willen uitzoeken hoe deze ‘gelukzoekers’ met roots in Friesland hun draai hebben gevonden in Frankrijk. Dit doen zij door het dagelijks leven mee te maken, zowel thuis als op het werk. Behalve dat zij kennis maken met de Friese Fransen, willen ze ook de cultuur van ‘La Douce France’ opsnuiven. Onderwerpen als het onderwijs, de politiek, de geschiedenis, de gewoontes en de natuur komen aan de orde.

Zaterdag 10 mei stappen de vrouwen in de auto, op naar Parijs. Hun eerste stop is op de Champs-Elysées 116: het Lido. In Bretagne brengen ze een bezoek aan één van de prachtige kastelen. Via Normandië en de Dordogne dalen ze af naar het zuiden, daar gaan ze naar een Boeddhistisch klooster en een boerenfamilie. Daarnaast treffen ze een Fries die prijzen wint met zijn Franse gedichten en een eerdere wethouder in Marseille.

In een reeks van twaalf sfeervolle programma’s zal de reis van Aukje en Sippy komende zomer uitgezonden worden in het radioprogramma Buro de Vries van Omrop Fryslân. Wie nu alvast wil meegenieten van de reis kan dit doen door het reisverslag van de beide vrouwen te volgen via: www.omropfryslan.nl/blog/frankryk. De reeks uitzendingen is te horen van 22 juni tot 7 september op Omrop Fryslân Radio, iedere zondag tussen 12:00 en 13:00 uur.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel: 058 299 7876.

(advertinsje)