Het is weer Simmer yn Fryslân

15 jun 2015 - 15:54

Een zomer vol beweging

Zanger Syb van der Ploeg gaf maandagmorgen in het radioprogramma ‘Fryslân fan ‘e moarn’ het officiële startschot van Simmer yn Fryslân en de hardlooptraining ‘Fit mei Femke’. Simmer yn Fryslân 2015 staat in het teken van ‘beweging’. De Omrop is zelf ook volop in beweging en trekt de provincie in, onder andere naar Friese campings en festivals.

Fit mei Femke
Vanaf vandaag kunnen Friezen leren hardlopen met de Friestalige hardlooptraining ‘Fit mei Femke’. De podcasts met de eerste trainingsweek staan nu online en zijn beschikbaar via de Omrop-app en www.simmerynfryslan.nl. Elke week komen er nieuwe podcasts online, ingesproken door presentatrice Femke de Walle. Doel is dat de deelnemers na dertien weken 5 kilometer kunnen hardlopen. Zij kunnen dan ook meedoen aan de Simmer yn Fryslân-loop op 13 september in Burgum.

De Omrop op de camping
Zeven weken lang is de Omrop met zeven verschillende radioverslaggevers op Friese campings te vinden in ‘De Omrop op de camping’. Zij gaan op pad met de zomercamper en rijden elke week naar een andere camping om daar te kamperen. Iedereen kan meegenieten van de campingverhalen via de radio en online.

In de eerste week van september is een compilatie van de mooiste kampeermomenten te zien op Omrop Fryslân Televisie. Nieuwsgierig op welke campings de Omrop deze zomer te vinden is? Kijk op www.simmerynfryslan.nl.

Festivette
In het programma ‘Festivette’, is de Omrop deze zomer op allemaal verschillende Friese festivals. Van een metalfestival bij de Oldehove en de Sneekweek tot een geheimzinnig hippiefeest bij de Groene Ster. Voor, op en na de festivals wordt verslag gedaan op Facebook, Twitter en Instagram met foto’s en filmpjes.

Omrop Fryslân zendt in de eerste twee weken van september vier Festivette afleveringen uit. Daarin wordt er met een liefhebber van het ene festival bij het festival van een andere feestganger gekeken om een keer een ander festival mee te maken. Hoe reageren zij op elkaars feestgedrag? En wat mag je op zo’n festival echt niet missen?

Meer informatie over, Fit mei Femke, De Omrop op de camping, Festivette en alle andere onderwerpen van Simmer yn Fryslân 2015 is te vinden op de website: www.simmerynfryslan.nl.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876 / 06 1423 9834.

(advertinsje)