Het vijfde Nostalgywykein bij Omrop Fryslân

31 mrt 2015 - 15:08

Van zaterdag 4 april tot en met maandag 6 april op radio, televisie en internet

Het paasweekend staat ook dit jaar weer in het teken van nostalgie bij Omrop Fryslân. Voor de vijfde keer alweer wordt het Nostalgywykein gehouden. De jaren ’70 staan centraal; de tijd van de glamrock, doorbraak van ABBA en de strijd tussen Radio Veronica en Radio Noordzee. Omrop Fryslân zet de nostalgische bril op en laat de jaren ’70 weer drie dagen lang glanzen met de grootste hits, de mooiste herinneringen en het gevoel van toen.

Deze week zijn presentatoren Diana Groot, Harm Weistra en Femke de Walle al gestart met nostalgische radio. Diana en Harm blikken terug op de nieuwshoogtepunten van de jaren ’70 door middel van bijzondere fragmenten uit het RONO en Radio Fryslân archief. En bij het middagprogramma met Femke kunnen luisteraars hun favoriete discoplaat aanvragen.

Zondag 4 april gaat het Nostalgywykein echt van start. Diana is dan in ‘Sneon yn Fryslân’ op zoek naar de mooiste keververhalen. Ook worden mensen opgeroepen om zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur met hun Volkswagen Kever naar de parkeerplaats van Omrop Fryslân te komen. Alle soorten en maten kevers zijn welkom. Opgeven daarvoor, met telefoonnummer en toelichting over de auto, kan via kever@omropfryslan.nl.

In ‘Snein yn Fryslân’ op zondag 5 april wordt de middag weer omgedoopt tot ‘De gouden finylmiddei’. Iedereen die nog een album of single uit de jaren ’70 heeft, kan naar de studio van Omrop Fryslân komen om die te laten horen. Jan Durk de Haan veegt het stof eraf en zet de naald erop vanaf 13.00 uur. Want zonder origineel vinyl is het ‘70er jaren Nostalgywykein natuurlijk niet compleet. Ook is discjockey Wilfred de Jong te gast, hij werkte in de jaren 70 voor Radio Caroline en Radio Mi Amigo. Wilfred zal het ingebrachte vinyl van deskundig commentaar voorzien.

Arjen Overmaat verzorgt op maandag 6 april vanaf 13.00 uur de 70’s Top 50 met de grootste hits uit die tijd. Ook staat de mailbox weer open voor herinneringen uit deze muzikale bloeiperiode. Doorgeven kan via muzyk@omropfryslan.nl of via een SMS of appje naar 06 20 499 199.

De radioprogramma’s op zaterdagmiddag, zondagmiddag en maandagmiddag zijn ook te volgen op Omrop Fryslân Televisie, internet en de Omrop Fryslân-app. Meer informatie over het Nostalgywykein is te vinden op: Omropfryslan.nl/nostalgywykein.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(advertinsje)