Herhaling prijswinnende serie It Swarte Goud

29 nov 2016 - 13:17

De documentaireserie It Swarte Goud van Omrop Fryslân over het Friese paard wordt in december en januari herhaald. It Swarte Goud heeft anderhalve week geleden een prijs gewonnen op een groot filmfestival in New York. De documentaire was de beste in de categorie internationale speelfilm. Omrop Fryslân was door de organisatie van een EQUUS Film Festival gevraagd om It Swarte Goud in New York te vertonen.

In april van dit jaar zond Omrop Fryslân de vijfdelige Fryslân DOK-serie It Swarte Goud uit. Een documentaire over één van de belangrijkste exportproducten van Fryslân: het Friese paard. Nu, meer dan een half jaar later, wint de film van programmamakers Piter Tjeerdsma en Albert Jensma en researcher Johanna Brinkman een prijs op het EQUUS Film Festival in New York. Het festival is een evenement dat speciaal in het leven is geroepen voor films over paarden.

Aan het eind van dit jaar en begin volgend jaar wordt It Swarte Goud herhaald op Omrop Fryslân Televisie. In de serie wordt antwoord gezocht op een aantal vragen. Hoe bleef en blijft het ras overeind? Waarom reed Zorro op een Fries en waarom heeft thrillerschrijver Dan Brown Friese paarden? Waarschijnlijk om die moeilijk te verwoorden reden die Friese emigranten emotioneel maakt als het over Friese paarden gaat. De documentaireserie It Swarte Goud vertelt over de geschiedenis, toekomst, passie, keuringen, gebruiken en het succes van het Friese paard.

It Swarte Goud is tot stand gekomen door een crowdfundingsactie in samenwerking met de Koninklijke Vereniging ‘’Het Friesch Paarden-Stamboek’’ (KFPS).

Fryslân DOK: It Swarte Goud (Het Zwarte Goud)
Deel 1: Fan alle tiden (Van alle tijden), op zondag 11 december vanaf 17.00 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 10 december om 15.30 uur en zondag 11 december om 13.00 uur op NPO 2.

Deel 2: Yn ‘e groei (In de groei), op zondag 18 december vanaf 17.00 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 17 december om 15.30 uur en zondag 18 december om 13.00 uur op NPO 2.

Deel 3: Yn ‘e krêft (In de kracht), op zondag 25 december vanaf 17.00 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 24 december om 15.30 uur.

Deel 4: Rispinge (Oogst), op zondag 1 januari vanaf 17.00 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 7 januari om 15.30 uur en zondag 8 januari om 13.00 uur op NPO 2.

Deel 5: De blik foarút (De blik vooruit), op zondag 8 januari vanaf 17.00 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 14 januari om 15.30 uur en zondag 15 januari om 13.00 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(Advertentie)