Hea! in het teken van Faderpaard

12 jan 2017 - 16:15

Het programma Hea! van Omrop Fryslân staat deze dagen in het teken van Faderpaard. Het jaarlijkse hengstenevenement van De Koninklijke Vereniging ‘Het Friesch Paarden-Stamboek’ (KFPS). Vandaag kijkt Hea! alvast vooruit op de hengstenkeuring met de familie Wijma en hun succeshengst Jasper 366. Dat verhaal wordt maandag 16 januari vervolgd in een extra lange uitzending van Hea! over Faderpaard. Het evenement is dit weekend volop te volgen bij Omrop Fryslân.

Jasper 366 is al 22 jaar, maar nog altijd een fenomeen in de Friese paardenwereld. Bij zijn verschijnen weet hij op de hengstenkeuring elke keer het publiek op de banken te krijgen. Ook zaterdag doet Jasper weer mee aan de hengstenkeuring. Hoe zal het de populaire hengst en zijn eigenaren vergaan?

In de extra lange Hea! ook een portret van voorbrenger Tsjalling de Boer (25) uit Sintjohannesga. De Boer is een van de mannen die, gekleed in het wit, de hengsten op hun voordeligst in de ring moeten laten uitkomen. De Boer doet dat zo goed dat hij er zijn beroep van heeft kunnen maken. Het zijn razend drukke dagen voor hem, want er doet ook een aantal paarden van hemzelf mee aan de keuring.

Faderpaard bij Omrop Fryslân
De uitzendingen van Hea! zijn te zien vanaf 17.35 uur op Omrop Fryslân en daarna ieder uur na It Waar. Het concert Friesian Proms (vrijdag 13 januari vanaf 20.30 uur) en de hengstenkeuring (zaterdag 14 januari vanaf 08.30 uur) zijn live te volgen op televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Meer informatie over alles wat Omrop Fryslân rondom het Friese paard doet en extra reportages zijn te vinden op: Omropfryslan.nl/faderpaard.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(Advertentie)