Hardlopend de zomer door met Omrop Fryslân

07 aug 2015 - 15:33

Fit mei Femke clinics

Hardlopers die graag trainingstips willen hebben of mensen die gewoon even een uurtje willen bewegen. Iedereen kan gratis meedoen aan twee hardloopclinics van het trainingsprogramma ‘Fit mei Femke’ van Omrop Fryslân. De clinics zijn op dinsdag 11 augustus in Makkum en zaterdag 5 september in Leeuwarden. De hardlopers die er klaar voor zijn kunnen op zondag 13 september meedoen aan de Simmer yn Fryslân-loop.

Het trainingsprogramma ‘Fit mei Femke’ staat dit jaar centraal in de Simmer yn Fryslân campagne van Omrop Fryslân. Met het Friestalige trainingsprogramma wordt de beginnende hardloper geholpen om in korte tijd 5 kilometer te kunnen hardlopen. Het programma bestaat uit dertien weken trainingen op basis van podcasts en een aantal clinics van hardloopcoach Jaring de Groot. De clinic van dinsdag 11 augustus is op camping De Holle Poarte in Makkum en begint om 14.00 uur. De clinic van zaterdag 5 september is bij Omrop Fryslân aan de Zuiderkruisweg 2 in Leeuwarden en begint ook om 14.00 uur. Aanmelden voor de clinics is niet nodig.

Inhoud clinics
De clinics bestaan uit een uitgebreide warming-up, extra ‘loopscholings’-oefeningen en tips voor de looptechniek. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen, van kinderen tot volwassenen. Wie de training niet hardlopend kan doen, mag ook wandelen. Ook meedoen aan een deel van de clinic is mogelijk. Deelnemers aan ‘Fit mei Femke’ krijgen in de clinics extra tips als voorbereiding op het einddoel van het trainingsprogramma: het lopen van de 5 kilometer lange Simmer yn Fryslân-loop op zondag 13 september in Burgum.

Simmer yn Fryslân-loop
Ook meedoen aan de Simmer yn Fryslân-loop? Opgeven kan nog tot en met donderdag 10 september via www.simmerynfryslan.nl. De Simmer yn Fryslân-loop is onderdeel van de BurgumRun. De loop zal live te volgen zijn bij Omrop Fryslân op radio, televisie, internet en de Omrop-app.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.

(advertinsje)