Gouden Spiker Festival live bij Omrop Fryslân

19 apr 2017 - 15:36

Liefhebbers van blaasmuziek kunnen komende zaterdag, 22 april, via Omrop Fryslân live meegenieten van het Gouden Spiker Festival in Ureterp. Het festival voor amateurorkesten wordt vanaf 9.00 uur de hele dag uitgezonden via een livestream op Omropfryslan.nl en de Omrop-app.

Op de meeste muziekfestivals en concoursen treden orkesten op die op een hoger niveau spelen. Op het Gouden Spiker Festival is dat anders, daar zijn het de amateurorkesten en dorpskorpsen die ‘in de spotlights staan’. Stichting Culturele Activiteiten Opsterland (SCAO) organiseert het Gouden Spiker Festival jaarlijks voor brassbands en fanfares die uitkomen in de 5e, 4e en 3e divisie. Daarnaast is er op het festival ook plaats voor jeugdorkesten, orkesten die niet compleet zijn en groepen die met elkaar spelen. Zij doen mee aan de festivaldivisie. In totaal treden meer dan 50 orkesten op, met een ruime vertegenwoordiging uit Fryslân. Meer informatie over het festival is te vinden op Goudenspikerfestival.nl.

Omrop Fryslân maakt zaterdag ook opnames die later terug te horen zijn via it non-stop online kanaal Omropfryslan.nl/koperkanaal en via het radioprogramma Koperkanaal FM op zondagmorgen van 6.00 tot 8.00 uur op Omrop Fryslân, 92.2FM. Koperkanaal is er speciaal voor liefhebbers van de muziek van harmonie, fanfare en brassband.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(Advertentie)