Gezamenlijk mediaproject Leeuwarder Courant en Omrop Fryslân

07 okt 2014 - 08:34

Sân Stêden (Zeven Steden), een project in het kader van CH2018

Journalisten van de Leeuwarder Courant en Omrop Fryslân bezoeken de komende maanden gezamenlijk de Europese Culturele Hoofdsteden tot 2018. Naar iedere stad reist ook een Young Professional mee die past bij het culturele thema van de stad. Zo gaat kleuterjuf Judith Switters naar Wroclaw en kok Jan Smink naar San Sebastián. In totaal zullen veertien verslaggevers en zeven Young Professionals de steden bezoeken.

De journalisten reizen de komende maanden naar de zeven culturele hoofdsteden die de titel nog hebben voor die naar Leeuwarden gaat. Het gaat om de steden Mons/Bergen (België) en Pilsen (Tjechië), Wroclaw (Polen) en San Sebastián (Spanje), Aarhus (Denemarken) en Paphos (Cyprus) en Valetta (Malta), de zusterstad van Leeuwarden in 2018. De journalisten en de Young Professionals krijgen de opdracht mee om in de stad waar ze zijn een geestverwant te zoeken om mee samen te werken. Dat betekent dat de journalist van de LC zal samenwerken met een collega van een andere krant. De verslaggever van de Omrop gaat met een cameraman uit de stad op pad en de Young Professional zoekt ook iemand uit hetzelfde werkveld om mee samen te werken.

Van de bezoeken aan de steden verschijnen van 15 t/m 24 december verhalen in de krant en documentaires op televisie. Tijdens hun verblijf in de steden zijn de journalisten via internet (7steden.nl) social media (#7steden) te volgen. Het project wordt gefinancierd door het speciale mediafonds dat de provincie Fryslân heeft ingesteld voor mediaprojecten rond Culturele Hoofdstad.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876 / 06 14 23 98 34.

(advertinsje)