Fryslân DOK - Wenje op in put

02 feb 2016 - 12:18

Jarenlang is er gewaarschuwd voor de negatieve gevolgen van gas- en zoutwinning. Nooit werd die waarschuwing echt serieus genomen. Maar nu in Groningen de schade pijnlijk zichtbaar wordt, is iedereen klaarwakker. Want ook in Fryslân wordt er gas en zout gewonnen, met bijbehorende gevolgen.

Inwoners van het dorp Oppenhuizen maken zich ernstig zorgen. Oliemaatschappij Vermilion wil daar vijfhonderd miljoen kuub gas winnen over een periode van tien tot vijftien jaar. Dat heeft al tot commotie geleid.

In Wijnaldum begrijpen zij die ongerustheid. Daar is de grond door gas- én zoutwinning meer gezakt dan voorspeld en er zijn scheuren in de huizen ontstaan. Maar een goede schaderegeling voor particulieren is er niet. Problemen mogen de inwoners zelf oplossen.

Fryslân DOK: Wenje op in put (Wonen op een put)
Zondag 14 februari om 17.00 uur en daarna vanaf 18.10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 13 februari om 13.10 uur en zondag 14 februari om 13.00 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(advertinsje)