Fryslân DOK - Under fjoer, brân op de Kelders Ljouwert

02 okt 2014 - 13:30

  Fryslân DOK op zondag 12 oktober

  Het centrum van de Friese hoofdstad werd op 19 oktober vorig jaar opgeschrikt door een brand die grote impact had op de inwoners van Leeuwarden. Het feit dat er een dodelijk slachtoffer te betreuren viel, dat de brand plaatsvond in het hart van de stad en de enorme omvang van de vuurzee, dat alles maakte de brand tot een historische gebeurtenis. In dit geval betreft het de Friese hoofdstad, maar in feite ligt hetzelfde gevaar op de loer voor vele oude binnensteden in Nederland.

  Over de grote brand op de Kelders is al veel gezegd en geschreven. Er ligt een schuldvraag en er is een verdachte die terechtstaat voor onzorgvuldig handelen met een gaskachel. De gemeente, de huiseigenaren, politie en brandweer evalueren hoe ze hebben gehandeld op deze dramatische avond.

  In de documentaire ‘Under Fjoer, brân op de Kelders Ljouwert’ (Onder vuur, brand op de Kelders Leeuwarden) gaat het niet om de schuldvraag of de oorzaak van de brand. Centraal staat het verhaal van de ouders van het slachtoffer, Theo en Ymkje Otte, en de zes mannen van de brandweerkazerne Post Noord in de Leeuwarder wijk Bilgaard. Op de avond en de nacht van de brand stond de tijd even stil voor deze direct betrokkenen. De reddingsactie van de brandweer mislukte en de ouders verloren hun zoon. Deze Fryslân DOK gaat uitgebreid in op de persoonlijke verhalen achter de grote brand op de Kelders.

  Fryslân DOK: Under Fjoer, brân op de Kelders Ljouwert (Onder vuur, brand op de Kelder Leeuwarden)
  Zondag 12 oktober om 17:00 uur en daarna vanaf 18:10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 11 oktober om 10:25 uur en zondag 12 oktober om 15:30 uur op NPO 2.

  Noot voor de redactie:
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876 / 06 14 23 98 34.

  (advertinsje)