Fryslân DOK - Under fjoer, 3 jier nei de brân op de Kelders

27 sep 2016 - 11:36

De grote brand op de Kelders in Leeuwarden is alweer drie jaar geleden. Het centrum van Leeuwarden werd op 19 oktober 2013 getroffen door een brand die een grote uitwerking had op de inwoners van de Friese hoofdstad. Een brand in het hart van Leeuwarden, groot in omvang en met een dodelijk slachtoffer. Dat alles maakt de Kelders-brand tot een gebeurtenis die je bijblijft.

De documentaire ‘Under fjoer, brân op de Kelders Ljouwert’, was in oktober 2014 te zien in Fryslân DOK. Anno 2016 is het verhaal nog steeds actueel. Binnenkort zal de eigenaar van het pand waar Idsart Otte omkwam, toch nog voor de rechtbank verschijnen. De vader en moeder van Idsart hebben dit met een artikel 12-procedure bij het gerechtshof afgedwongen. De man die de brand veroorzaakte, werd eerder al vrijgesproken door de rechtbank. De gemeente Leeuwarden kondigde een onderzoek aan naar de brandveiligheid van de binnenstad; de uitkomsten hiervan zijn nog niet openbaar gemaakt.

In ‘Under fjoer, 3 jier nei de brân op de Kelders’ staan de verhalen van de vader en moeder van het slachtoffer en de zes mannen van de brandwachtpost Bilgaard-Noord in Leeuwarden centraal. Op de avond en nacht van de grote brand stond de tijd even stil voor deze mensen. Theo en Ymkje Otte raakten een kind kwijt en de brandweerlieden probeerden iemand te redden, wat mislukte. Deze Fryslân DOK staat uitgebreid stil bij de persoonlijke verhalen achter de grote brand op de Kelders in Leeuwarden.

Fryslân DOK: Under fjoer, 3 jier nei de brân op de Kelders (Onder vuur, 3 jaar na de brand op de Kelders)
Zondag 9 oktober vanaf 17.00 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 8 oktober om 15.30 uur en zondag 9 oktober om 13.00 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(Advertentie)