Fryslân DOK - Serious Gaming, it spul fan de makkers

06 aug 2014 - 07:54

Fryslân DOK op zondag 17 augustus

Gaming is al lang geen spelletje meer, maar ‘serious business’. In de gaming industrie worden miljoenen verdiend. Ook in Fryslân is gaming een serieuze zaak geworden. Niet alleen voor de spelers, maar vooral ook voor de makers. De Friese gaming bedrijven bedienen een internationale markt.

Grendel Games uit Leeuwarden heeft zich gespecialiseerd in serious games. Spellen waar je niet alleen plezier aan beleeft, maar waar je ook van kunt leren. Zo heeft Grendel Games bijvoorbeeld in samenwerking met het Academisch Ziekenhuis in Groningen een spel ontwikkeld, waarbij chirurgen hun laparoscopische vaardigheden (nodig bij kijkoperaties) kunnen trainen. Een spel dat internationaal al hoge ogen heeft gegooid.

Remco de Rooij is eigenaar van Triangle studio’s in Leeuwarden. Zijn bedrijf maakt games voor de entertainmentmarkt, vooral voor Amerikaanse opdrachtgevers. Dat ‘gamedesigning’ leeft in Fryslân, blijkt ook uit de grote opkomst bij een Global Game Jam in de Blokhuispoort in Leeuwarden. De deelnemers moeten binnen 48 uur een game maken…

In Fryslân DOK een kijkje achter de schermen bij de gaming industrie. Een bloeiende bedrijfstak die je op het eerste gezicht niet verwacht in Fryslân.

Fryslân DOK: Serious Gaming, it spul fan de makkers (Serious Gaming, het spel van de makers)
Zondag 17 augustus om 17:00 uur en daarna vanaf 18:10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 16 augustus om 10:30 uur en zondag 17 augustus om 15:30 uur op Nederland 2.

Deze documentaire is eerder uitgezonden op zondag 23 februari 2014.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876 / 06 14 23 98 34.

(advertinsje)