Fryslân DOK - Op de planken: 25 jier De Kast

17 nov 2015 - 11:44

Fryslân DOK op zondag 29 november

‘Op de planken – 25 jaar De Kast’ gaat over de populairste Friese band aller tijden. Programmamaker Murk-Jaep van der Schaaf volgt De Kast bij hun jubileumtour en schetst een beeld van hoe het de band is vergaan. Een documentaire over de veerkracht van vijf mannen die na 25 jaar lief en leed nog steeds met elkaar op de planken staan en hun muziek vieren.

De Kast had grote successen in de jaren ’90, maar hield in 2002 na dertien jaar op te bestaan. Daarna begon de grote zoektocht naar de muziek en naar elkaar. Nu, een kwart eeuw later, viert De Kast zijn verjaardag met een jubileumalbum en een theatertour.

Naast de nieuwe muziek van het nieuwe album ‘Op de planken’ en beelden van de huidige theatertour komen ook de persoonlijke verhalen van de bandleden aan bod. Want hoe is het de mannen na het grote succes vergaan? En hoe vonden zij de weg naar elkaar weer terug?

Nico Outhuijse, Sytse Broersma, Kees Bode, Peter van der Ploeg en frontman Syb van de Ploeg vertellen in de documentaire openhartig over hoe De Kast hun levens heeft gevormd en getekend. Een documentaire over de veerkracht van vijf mannen die samen Friese en landelijke popgeschiedenis geschreven hebben.

Fryslân DOK: Op de planken – 25 jier De Kast (Op de planken: 25 jaar De Kast)
Zondag 29 november om 17.00 uur en daarna vanaf 18.10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 28 november om 15.35 uur en zondag 29 november om 12.25 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(Advertentie)