Fryslân DOK - In nij thús

08 mrt 2016 - 15:11

Nog nooit was de vluchtelingenproblematiek zo groot als vandaag de dag. Maar ook in de jaren negentig zocht een groot aantal vluchtelingen een veilig bestaan in ons land. In die tijd werd er een asielzoekerscentrum in Sint Annaparochie geopend. Door de jaren heen biedt het dorp onderdak aan een groot aantal asielzoekers.

Maar hoe gaat het nu met oud-asielzoekers die destijds een verblijfsvergunning hebben gekregen en al een tijd in Sint Annaparochie een nieuw thuis opbouwen? Waar lopen zij op dit moment tegenaan? Hebben ze hun plekje in de Friese gemeenschap gevonden en op welke manier zijn ze betrokken bij de huidige vluchtelingenstroom?

In deze Fryslân DOK komen de verhalen van drie oud-asielzoekers uit Sint Annaparochie aan bod. Zo volgen wij de 27-jarige Syrische Ozjan in haar eigen winkel. We ontmoeten de Somalische Ahmed tijdens zijn vrijwilligerswerk in het bejaardentehuis en we kijken mee met de uit Afghanistan afkomstige Farid, die vluchtelingen begeleidt in de lokale kringloopwinkel.

Fryslân DOK: In nij thús (Een nieuw thuis)
Zondag 20 maart vanaf 17.00 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 19 maart om 15.25 uur en zondag 20 maart om 12.55 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(Advertentie)