Fryslân DOK - In monumintsje foar Jan Abrahamse

10 nov 2015 - 14:01

Fryslân DOK op zondag 22 november

De Waddenvereniging bestaat dit jaar vijftig jaar. Een groot deel van de turbulente geschiedenis van de vereniging werd van dichtbij meegemaakt en zelf ‘gemaakt’ door Jan Abrahamse. Hij was sinds de jaren tachtig de drijvende kracht achter het Waddenbulletin.

Abrahamse was ook een van de oprichters van de Waddenvereniging. Hy was in 1957 ook een van de eerste wadlopers en haalde in 1962 met de eerste, zeer gevaarlijke oversteek van Texel naar Vlieland, samen met Jaap Buwalda, de landelijke pers. Over de jaren heen wist Abrahamse op inspirerende wijze natuur, cultuur en kunst met name via fotografie met elkaar te verbinden.

Documentairemaker Thom Verheul zoekt zijn kornuiten, ex-collega’s en oud-staatssecretaris Wim Meijer op. Aan de hand van hun verhalen schetst hij een portret van Jan en van de geschiedenis van een van grootste lobbyclubs van Nederland. Abrahamse overleed in 2013. Vrienden van Jan hebben vorige maand op Schiermonnikoog een monumentje voor hem opgericht. In een tocht over het wad werd het sluitstuk van het kunstwerk naar het eiland gedragen.

Fryslân DOK: In monumentsje foar Jan Abrahamse (Een monumentje voor Jan Abrahamse
Zondag 22 november om 17.00 uur en daarna vanaf 18.10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 21 november om 16.05 uur en zondag 22 november om 12.55 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(advertinsje)