Fryslân DOK - Lûk

14 mrt 2017 - 16:11

Fryslân DOK op zondag 26 maart

Fryslân zit vol mensen met een bijzondere levenswijze. Johanna Brinkman en Lars Hoekstra, twintigers en werkzaam bij Omrop Fryslan, stappen voor het project ‘Lûk’ (Luik) in het leven van twee van die mensen met een bijzondere levensstijl. De kijker wordt meegenomen in de rauwe wereld die het gewone voorbij gaat.

Lars is gefascineerd door de Jehovah’s Getuigen. Waarom proberen zij mensen te overtuigen van hun geloof? Hij is welkom bij Desiree Westerhof. Zij neemt hem mee langs de deuren en naar een studiebijeenkomst van Jehova-jongeren. Voor Lars blijft het een vreemde wereld. Maar de ernst en inzet van deze jonge mensen voor hun geloof dwingt bij hem wel respect af. 

Johanna volgt dierenrechtenactivist Peter Janssen. Hij werd bekend als de ‘vegan streaker’ toen hij in 2008 een show van Paul de Leeuw verstoorde. Ze legde met haar camera vast hoe Peter ‘s nachts een konijnenfokkerij binnen gaat en daar veel dode beesten aantreft. Ook zit ze op de tribune van de stierengevechten in Alicante als Peter daar de arena in rent om actie te voeren tegen deze vorm van volksvermaak. Johanna is zelf vegetariër en stelt haarzelf de vraag: Zou ik dit nu ook kunnen? Zou ik dit willen? Waar ligt bij mij de grens?

Het project ‘Lûk’, met zes documentaires zijn online terug te vinden op: Omropfryslan.nl/luk.

Fryslân DOK: Lûk (Luik)
Zondag 26 maart om 17.00 uur en daarna vanaf 18.00 uur ieder uur bij Omrop Fryslân. Ook te zien op zaterdag 25 maart om 15.30 uur en zondag 26 maart om 13.30 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(Advertentie)