Fryslân DOK - Lavearje en soms foar de wyn

24 Mei 2016 - 14:27

Komt het goed met de watersport in Fryslân? Al heel lang heeft onze provincie de koppositie van Nederland als het gaat om de watersportsector. Er komen veel mensen met de boot op vakantie en de jachtbouw is ook groot. Maar in de crisisjaren heeft de jachtbouwsector een flinke klap gekregen. Bovendien komt de ergste neergang er nog aan: nieuwe generaties willen geen boot bezitten. Meer dan zeventig procent van de boten zijn van 50-plussers.

De provincie heeft bijna 300 miljoen euro geïnvesteerd in de watersport met het project Fryske Marren. Het doel was de werkgelegenheid en de leefbaarheid in de watersportsector te verbeteren. Kan deze investering de enorme krimp in de sector keren?

In Fryslân DOK een beeld van watersport met onder anderen liefhebbers die zien dat de vergrijzing toeslaat, een jachtbouwbedrijf dat nog bestaat maar zo’n tachtig procent is gekrompen en een wetenschapper die zich afvraagt of al die investeringen in de sector echt wat hebben opgeleverd.

Fryslân DOK: Lavearje en soms foar de wyn (Laveren en soms voor de wind)
Zondag 5 juni vanaf 17.00 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 4 juni om 16.25 uur en zondag 5 juni om 13.05 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(Advertentie)