Fryslân DOK - Jo ha gelyk

06 nov 2014 - 13:20

Fryslân DOK op zondag 16 november

Oud-directeur Ate de Jong van antidiscriminatiebureau Tûmba is met pensioen. Maar dat betekent niet dat hij stil zit. De Jong is zijn hele leven al actievoerder, en daar stop je nooit mee. Het zit in hem. Op een bankje met het bordje “jo ha gelyk” (“u heeft gelijk”) vertelt hij daarover in Fryslân DOK.

In dit portret overziet Ate de Jong zijn leven. Zijn moeder met wie hij niet goed kon opschieten. Het resoluut weigeren van militaire dienst. En het actievoeren bij het Frysk Anti Faksisme Komitee. Maar het gaat vooral over Tûmba. Bij dit centrum voor gelijke rechten was hij directeur.

Tûmba zocht met ludieke acties de publiciteit. Het doel was de samenleving op het goede spoor te krijgen. Ate de Jong bedacht die acties vaak, want eigenlijk is hij journalist en zodoende weet hij hoe de publieke opinie werkt. De Jong vertelt over de weerslag die zijn werk op hem heeft gehad.

Fryslân DOK: Jo ha gelyk (U heeft gelijk)
Zondag 16 november om 17:00 uur en daarna vanaf 18:10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op zaterdag 15 november om 10:25 uur en op zondag 16 november om 15:30 uur op NPO 2.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: tel. 058 299 7876.

(advertinsje)